Фудбал Фудбал/Вести

Božović o Zvezdinim omladincima

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Šef stručnog štaba Miodrag Božović osvrnuo se na učinak mladih igrača koji imaju sve veću minutažu kako se prvenstvo bliži kraju.

540-deca-vest-2016.jpg

– Protiv Metalca sam uveo Luku Adžića pri rezultatu 1:0 zato što nije bilo nikog drugog ko je mogao da uđe. Da je bilo iskusnijeg igrača na klupi, taj igrač bi pre dobio šansu. Adžić je talentovan igrač, ali smeta mi sve ovo što se piše po novinama o njemu. Ovde brzo dižu ljude u nebesa, ali brzo ih i spuštaju. Nemojte tu decu da hvalite i uzdižete, ni Adžića, ni Račića – napominje Zvezdin.

Omladinska škola Crvene zvezde radi dobro, i svake godine dolaze novi klinci koji imaju veliki potencijal.

– Ima u omladincima još dosta igrača koji su veoma interesantni i talentovani i koji će se tek pokazati, ali što se brže penju, to im pad može biti brži. Treba ih pustiti da rade, treniraju i videćemo šta će biti sa njima. Adžić je u Milanovcu ušao zato što je već imao prilike da nastupa sa prvim timom, već je igrao na prijateljskoj utakmici protiv Ludogoreca i bio je sa nama na pripremama u Kopru. Nagoveštava da može da bude dobar igrač i da popuni poziciju po levoj strani kao ofanzivni vezni. Imao je sreće i znanja i dao je gol zbog čega mi je mnogo drago. Drago mi je i što je Račić odigrao dobro, to je Zvezdina budućnost i treba da se forsiraju mlađi igrači, ali ne možete i da forsirate mlađe igrače i da budte prvi i da prodajete fudbalere. To je vrlo teško – rekao je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама