Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli u Ljubljani

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u nedelju u Ljubljanu gde ih u ponedeljak očekuje meč 11.kola ABA lige protiv ekipe domaćina Olimpije.

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u nedelju u Ljubljanu gde ih u ponedeljak očekuje meč 11.kola ABA lige protiv ekipe domaćina Olimpije.

Dueli sa “zmajčekima” donosili su prethodnih sezona dosta uzbuđenja, a prošle sezone ekipa Dejana Radonjića poražena je u dvorani “Aleksandar Nikolić”, ali se revanširala punom merom u Ljubljani.

Zelen su ove sezone i učesnici Evrokupa i u tom takmičenju stiču neophodno iskustvo, ali beleže i pobede. Poslednju su zabeležili u Ljubljani protiv Ulma prošle srede. Trener Dejan Radonjić očekuje sada već po tradiciji dobru utakmicu veliku borbu:

“Očekuje nas još jedan meč u regionalnom takmičenju sa ekipom koja mnogo bolje igre od trenutnog položaja na tabeli. Ekipa Olimpije je savladala Ulm u Evrokupu, nakon toga su slavili i u domaćem prvenstvu i očigledno u dobroj form ii raspoloženju dočekuju naš međusobni duel. Izgubili su nekoliko utakmica u ABA ligi u neizvesnim završnicama, da sui h rešili u svoju korist imali bi značajno bolji plasman na tabeli. Prethodne mečeve u kojima su pobeđivai igrali su nekompletni, ali očekujem da u ponedeljak nastupe u punom sastavu. Jasno je da svi protiv našeg tima izlaze maksimalno motivisani sa željom da pobede. Naš zadatak je da nametnemo svoj ritam, da protivniku ne dozvolimo dobar šut, jer su u tom segmentu vrlo kvalitetni, takođe i poene iz tranzicije, i da tako dođemo do povoljnog rezultata”

I jedan od najiskusnijih u timu crveno-belih Milko Bjelica takođe očekuje dobar meč u Ljubljani:

“Ekipa Olimpije ima dobar sastav i jasno je da nas ne očekuje lak posao. Međutim, zna se koji nam je cilj, ali moramo da odgovorimo sa velikom energijom, da odigramo dobro u odbrani što je naš zaštitni znak, i da ih zaustavimo u segmentima u kojima su najbolji, a to je dobar šut i polukontra i kontra. Neće biti laka utakmica, ali želimo nove bodove kojima bi ostali usamljeni na vrhu tabele”.

Ekipa Crvene zvezde mts vraća se u Beograd odmah po završetku utakmice u Ljubljani, i počinje pripreme za duel sa Žalgirisom, a utakmicu u Ljubljani koja počinje u 17 časova direktno će prenositi TV Arenasport.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama