Фудбал Фудбал/Вести

Vijeira za MONDO: Ne želim probleme, volim Zvezdu!

Izvor: Mondo.rs

Situacija oko Uga Vijeire iz nedelje u nedelju sve je napetija.

Protugalac ima ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone, pa bi već ove zime mogao da dogovori saradnju sa nekim drugim klubom i na leto ode bez obeštećenja. Crveno-beli su zato želeli da produže ugovor sa odličnim napadačem i da tako obezbede zaradu njegovim odlaskom, međutim potpisa još nema.
14938401_1511664378860088_9061500737177508192_n
Situacija između napadača koji je prošle sezone doprineo osvajanju titule postigavši 21 gol i Crvene zvezde “kuva” još od letos. Prvo je kasnio na pripreme, zatim pokazao da nije u formi kao nekoliko meseci ranije, a onda je trener Miodrag Božović počeo da ga izostavlja iz tima.

I pored svega toga, Vijeira je upisao osam golova (sedam u prvenstvu i jedan u Kupu), ali ga na terenu nije bilo od utakmice sa Borcem iz Čačka (5. novembra). Tada je ušao u igru kao zamena za Petra Orlandića, zatim je u Kruševcu presedeo utakmicu na klupi, a onda ga nije bilo među putnicima u Gornji Milanovac.

Trener Božović uglavnom je izbegavao direktan odgovor na pitanje zašto je izgubio poverenje u Portugalca, mada je posle utakmice sa Metalcem izjavio da Vijeira ima problem sa člankom, koji ga muči već par meseci.

U izjavi za MONDO, to je kao razlog odsustva naveo i 28-godišnji napadač.

“Imam problem sa stopalom”, rekao nam je Vijeira.

Božović je, međutim, pre konferencije za medije u Gornjem Milanovcu, za TV Arena Sport na pitanje o izostanku golgetera rekao da bi trebalo pitati njega zašto nije igrao.

Dan pre toga, u najavi utakmice, trener crveno-belih je dao prilično neodređenu i konfuznu izjavu povodom mogućeg odlaska Uga Vijeire iz kluba.

Imajući u vidu da se njegovo ime često pominje na konferencijama za medije, Portugalac nam je rekao:

“Ako traže problem, kod mene ga neće naći. Ja volim Crvenu zvezdu i Beograd. Zauvek ću ostati povezan sa klubom i ovim gradom. Nikada neću zaboraviti sjajne navijače, koji su me uvek podržavali. Zbog njih ću učiniti sve što mogu da bih pomogao klubu”.

Na pitanje o poruci na Instagramu dan uoči utakmice sa Metalcem, u kojoj je napisao “koliko god da se trudite, nećete mi skinuti osmeh sa lica”, i na koga se ona odnosila, Vijeira nije precizirao.

“Neki ljudi nisu u pravu u vezi mene i oni to znaju, ali ja sam miran. Isti sam čovek i kada igram i kada ne igram, i kada dajem golove i kada ih ne dajem”.

Videćemo kako će se ova priča završiti, ali jasno je da trenutna situacija ne odgovara ni Crvenoj zvezdi ni Ugu Vijeiri.

Portugalac je prošle sezone bio jedan od najvažnijih šrafova šampionske mašinerije, međutim, nešto je poremetilo njegov i trenerov odnos.

Da li je to zaista povreda ili nezadovoljstvo zbog propuštene prilike za transfer, zbog rane eliminacije iz Evrope, loše finansijske situacije u klubu, to (i dalje) samo oni znaju.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама