Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Miodrag Božović o Metalcu

Izvor: Zvanični sajt FK Crveana zvezda

U okviru 17. kola Superlige, šampion Srbije Crvena zvezda gostovaće u Gornjem Milanovcu ekipi Metalca.

540-božović-fdsf.jpg

Zvezdin trener Miodrag Božović govorio je o narednom protivniku, igračkom kadru, kao i o sistemu takmičenja za koji su najavljene promene u budućnosti.

– Očekuje nas još jedno teško gostovanje. Metalac je, uostalom, jedna od ekipa koju nismo pobedili prošle godine na njihovom terenu, uvek motivisana protiv Crvene zvezde. Metalac će, kao i drugi, pokušati da nam zapreti iz kontranapada. Imaju par dobrih igrača, opasni su na prekidima jer ih Stojanović izvanredno izvodi. Očekujemo borbu, jer to je izuzetno borbena ekipa i neće nam biti lako, ali nadam se da će do izražaja doći naš kvalitet i da ćemo uspeti da uzmemo tri nova boda – rekao je Božović uz konstataciju da lično nije dodatno motivisan zbog toga što do sada nema pobedu protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, već ga isključivo motivišu tri boda koje Zvezda želi da osvoji.

Predstavnici medija su ponovo upitali trenera za mišljenje oko tvrdnje da rezultate koje Zvezda ostvaruje ne prate i dobre igre.

–  Rezultati su dobri i nadamo se da ćemo uspeti da pobedimo sve utakmice do kraja. Što se tiče naše igre, ne slažem se da ne igramo dobro. I u Kruševcu smo igrali sasvim solidnu utakmicu uzimajući u obzir težinu tog gostovanja, i ne znam šta bi trebalo da uradimo da ljudi budu zadovoljni. U ovoj ligi igramo najbolje. A, uvek može bolje. Što se tiče posete na utakmicama, mislim da je zahladnelo, i da je zato manje navijača. Ljudima je hladno, a stadioni su takvi da je hladno i leti, a ne samo zimi – kaže Božović.

Crvena zvezda će imati određenih kadrovskih problema.

– Luković će odmarati još najmanje dve-tri nedelje. Na Kangu ćemo računati kad primi platu – rekao je Zvezdin trener, a na pitanje da li je to bila šala, rekao je da „u svakoj šali ima 10% šale“.

– Ruiz je hteo da igra, ali neće igrati jer ne želimo da rizikujemo. To jeste problem, ali imamo dosta igrača, i koga nema bez njega se mora. Što se tiče forme Vieire, ne znam, to treba njega da pitate. Ja stvarno ne mogu da uđem u tuđu glavu. Ne znam da li ga neki klub traži, ako ga traži, postoji opasnost da ode, ako ga ne traži niko, postoji opasnost da padne sa stolice. Ostalih problema nemamo.

O sistemu takmičenja, Miodrag Božović je rekao:

– Znam da je Crvena zvezda bila jedan od zagovornika ovog sistema pre dve godine, ali mislim da treba da se igra kao u normalnim fudbalskim zemljama, a to su Španija, Engleska, Italija. Već sam rekao da ne mislim da se prvenstvo rešava u ovom delu. Glavna borba će biti na proleće, dobro bi bilo da se uveća prednost, ali u suštini to sad nije mnogo bitno. U ovom sistemu je psihološka prednost uvek kod onog ko je drugi ili treći – zaključio je Zvezdin trener.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama