Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Crveno-beli u šesnaestini finala Kupa CEV

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde poraženi su i u revanš meču 3. kola CEV Lige šampiona od Arkaša u Izmiru (Turska) sa 3:0, po setovima 25:21, 25:22, 25:21, posle 78 minuta igre.

Crveno-beli su pružili veći otpor favorizovanom Arkašu, ali nisu uspeli da osvoje makar set i tako ostave još bolji utisak. Eliminisani su iz Lige šampiona, ali će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala Kupa CEV.

Domaći odbojkaši su silovito počeli meč i poveli sa 8:2. Bilo je i sedam poena viška za tursku ekipu, ali su crveno-beli uspeli da smanje zaostatak na tri poena (15:12). Zvezda je sa četiri poena u nizu došla do izjednačenja (18:18). U završnici su Turci stigli do tri set lopte i prvu su iskoristili za vođstvo – 25:21.

Početkom drugog seta Zvezda je imala prednost. Ubrzo je domaćin preokrenuo, a potom su se ekipe smenjivale u vođstvu sve dok Arkaš sa četiri uzastopna poena nije otišao na tehnički tajm aut sa opipljivim vođstvom (16:13). Izabranici Dragana Kobiljskog su u završnici smanjili na poen zaostatka (20:19), ali više od toga nisu mogli. Domaći su duplirali prednost rezultatom 25:22.

Ponovo je Crvena zvezda imala prednost na početku seta. Ovoga puta naši odbojkaši su na prvi tehnički tajm aut otišli sa vođstvom od 4:8. Posle predaha turski tim je napravio seriju od 9:2 i preokrenuo rezultat u svoju korist. Iako su svi mislili u tim trenucima da je Zvezda položila koplja, crveno-beli su stigli do izjednačenja (18:18). Međutim, Arkaš nije dozvolio našem timu da dođe u šansu da osvoji makar jedan set i vrlo brzo na semaforu je stajalo 3:0 za domaće – 25:21.

Protivnik crveno-belih u šesnaestini finala biće pobednik duela Topvolej Kalant iz Antverpa (Belgija) – Mladost Ribola Kaštela (Hrvtska). Crvena zvezda će u prvom meču gostovati 4. januara, a revanš meč u Beogradu će se igrati 18. januara.

ARKAŠ IZMIR – CRVENA ZVEZDA 3:0 (25:21, 25:22, 25:21)
Izmir – Dvorana: Ataturk Volejbol Salonu. Gledalaca: 2100. Sudije: Eldar Zulfugarov (Azerbejdžan) i Viktor Kozlovskij (Ukrajina). Trajanje meča: 78 minuta.
ARKAŠ: Sanders 3, Silva 10, Božulev 18, Durmaz 2, Gokgoz 12, Čapkinoglu 5, Koč 3, Gulmezoglu 3, Bravo (libero), Sikar 2, Karatas (libero). Nisu igrali: Jonet, Ergul, Kaja, Onajli. Trener: Glen Hog.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 6, Jevtić (libero), Mašulović 2, Milutinović 7, Stojsavljević 11, Munćan 4, Blagojević 14, Veljović 4. Nisu igrali: Samardžić, Petrović, Gmitrović, Nejić, Štavlić. Trener: Dragan Kobiljski.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama