SDCZ Hokej

Zvezda slavila u derbiju!

Autor: CZBG

Drugi ovosezonski derbi između Crvene zvezde i Partizana odigran je večeras u ledenoj hali Pionir. Zvezda je bila nominalni gost i mnogi su očekivali da će Partizan, nakon što je dobio prvi derbi (5:7), trijumfovati i večeras. Međutim, Zvezdini oklopnici su dali sve od sebe i veoma požrtvovanom igrom došli do vredne pobede (4:2).

Foto: CZBG
Foto: CZBG

1/3 (0:1, 0:2, 1:2, 2:2)

Igrali su Zvezdini hokejaši veoma dobro u prvoj trećini i veći deo prve deonice su imali dominaciju.  Krunisano je to sa dva pogotka i vodstvom od 0:2 (strelci su bili Mihalj i Leonov). Ipak, hokejaši Partizana uspeli su do kraja prvog perioda prvo da smanje na 1:2, a onda i da izjednače rezultat. Ono što je važno pomenuti da je Partizan bukvalno iz dva udarca dao golove, dok su Zvezdini hokejaši imali pored dva pogotka još tri zrele prilike koje nisu iskoristil.

2/3 (2:3)

Zvezda u drugu trećinu ulazi snažno i opet ima  100 postotnu priliku koju ne koristi. Partizan nije ostao dužan, ali na golu Zvezde je bio odlični Feher koji brani 100 postotnu šasnu domaćina.
Zvezda nedugo zatim opet propušta priliku da dođe u vodstvo. Mihalj šutira u golmana, a nešto pre toga Tarakan je isto imao priliku, ali u situaciji jedan na jedan sa golmanom, šutira u njega.
Zvezda nije prestajala sa napadima, ali je i Partizan imao svoje prilike. Ipak Feher je bio neprelazna prepreka za domaćine, a neke je udarce doslovno branio golanskim paradama.
Foto: CZBG
Foto: CZBG
A onda na scenu stupa mlađani Anđelković koji na asistenciju Vukovića (na 8 minuta pred kraj drugog perioda) donosi novu prednost crveno-belima – 2:3 za Zvezdu. partizan daje sve od sebe da izjednači, ali sve što su uspeli da urade je da pogode stativu.
3/3 (2:4)
U trećem periodu susreta i jedni i drugi su napadali pokušavajući da što pre postignu pogodak. Zvezda je htela da uveća svoje vodstvo, Partizan da izjednači. Ipak, za nijansu, naši hokejaši su imali više od igre.
Foto: CZBG
Foto: CZBG
A onda Zvezda (na 9:20 do kraja susreta) ne koristi sjajnu priliku u situaciji 3 na 1. Crveno-beli oklopnici i dalje su nastavili sa pritiskom na gol Partizana, pokušavajući rešiti ovaj susret i tako se osvetiti za poraz u prethodnom duelu.
U jeku Zvezdinog pritiska, Partizan stvara šansu (na 4:20 do kraja utakmice), ali Feher opet pravi fudbalsku paradu i sprečava domaćina da dođe do izjednačenja.
Vodila se zaista rovovska bitka. Na 2:54 do kraja susreta Zvezda je imala igrača više. Tada trener Milinković zove tajm aut,a njegovi puleni uspeli su da iskoriste tu situaciju i povećaju vodstvo – 2:4 za Zvezdu! Strelac je Dragović.
Nakon toga zakuvalo se i na tribinama. neki navijači Partizana došli su na deo tribine gde su bila Zvezdina deca koja su se radovala golu (Zvezdinih Delija nije bilo na utakmici). I taj napad je odbijen!!!
Pred sam kraj Zvezda je imala situaciju 5 na 3 ali nije uspela da postigne gol.
KRAJ! POBEDA!!! Zvezda je slavila 2:4 (2:2, 0:1, 0:1)
Na samom kraju, domaći navijači nisu mogli da prebole poraz pa su stolicama gađali naše hokejaše.
Foto: CZBG
Foto: CZBG

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama