SDCZ Hokej

Milinković: Prevagnula mladost, želja i volja

Autor: CZBG

Zvezda je savladala Partizan! Sjajna pobeda Zvezdinih seniora u derbiju. Nisu puleni Nenada Milinkovića klonuli nakon poraza u prvom ovosezonskom derbiju, nego su smogli snage da uzvrate udarac. Evo kako je trener crveno-belih oklopnika video ovaj susret.

Foto: CZBG
Foto: CZBG

 

Gospodine Milinkoviću, interesuju nas vaši prvi utisci posle meča. Kako ste vi videli ovu utakmicu?
Veoma lepa i interesantna utakmica. Izuzetno mi je drago da je bilo i dosta publike, daleko više nego na utakmicama Beograda. Ipak Zvezda i Partizan prave daleko bolju atmosferu, utakmice su interesantnije, tako da mogu da nam zavide na tome. Što se nas tiče, odigrali smo dobar meč. Dobar tempo, iako se na kraju videlo da i jednoj i drugoj ekipi nedostaje malo više kvaliteta i rutine za neku jaču završnicu. Mi smo bili koncentrisaniji, tako da smo mi ipak izašli kao pobednici. Jednostavno, ta naša mladost i želja i volja mojih igrača za pobedom je prevagnula u odnosu na Partizanovo iskustvo.

Partizan se u jednom trenutku vratio u meč, ali je Zvezda na kraju ipak prelomila meč u svoju korist. Šta je po vama ključ Zvezdine večerašnje pobede?
Ono što bih istakao, a što nas nije krasilo do sada ove sezone, jeste disciplina u drugoj trećini. Tu vidim prelomni momenat i ključ naše pobede. Drugu trećinu smo odigrali bez primljenog gola. Bili smo pod pritiskom prvih par minuta, ali je naš golman odlično branio. Zatim smo konsolidovali redove, skrenuo sam pažnju igračima na neke stvari i do kraja je bilo sve u redu. Bekovi su odigrali zaista fenomenalnu utakmicu, to takođe moram da naglasim. Cela ekipa je uvidela važnost odbrane u hokeju. Shvatili su momci da mi ne možemo da se jurimo sa Partizanom i da igramo na gol više, nego da budemo strpljivi i da će se iz naše jake odbrane izroditi šanse za gol. U tom delu smo par puta propustili par prilika da iz kontre kaznimo Partizan, ali ja bi to pripisao neiskustvu svojih šesnaestogodišnjaka, koji su u želju za atraktivnim potezima napravili neke greške. Već tada smo mogli da se odlepimo i privedemo utakmicu kraju.

Pre utakmice ste pominjali da ste poradili na nekim taktičkim detaljima u igri. Da li je upravo to donelo prevagu?
Znate kako, mi smo gledali pre svega da poradimo na igri naših bekova. Oni su, iskreno, i mene prijatno iznenadili večeras. Za tako kratko vreme, za svega par treninge, uspeli smo da podignemo njihovu igru. Shvatili su da moraju brže da se oslobađaju paka, kao i razmenu mesta između sebe. Uvideli su da jedan drugom moraju da prave prostor za lakše klizanje i dodavanje.

Kako ste zadovoljni mladim igračima kojima je ovo prva seniorska sezona? Da li biste nekoga od njih posebno istakli?
Sva petorica su odigrali izvanredan meč. Mladih koji ovu sezonu nastupa kod nas, Mihalj, igra odlično i utakmice slovanačke lige. Žao mi je što svoju igru nije krunisao golom, ali i to će doći. Svi ti igrači su startovali iz Zvezde, svi su iz naše škole. Tu je i Anđelković, koji već na utakmicama u Sloveniji pokazuje zavidan nivo igre, i danas je odigrao sjajno. Dao je vrlo lep pogodak, lep šut iz ruke. Svi su odradili posao fenomenalno, ali se njegovo ime posebno izdvaja. Iz utakmice u utakmicu daje golove i to treba pohvaliti.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama