Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Verujem u nas

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts istakao je da se u novom evroligaškom formatu pobede i porazi brzo ostavljaju iza sebe. Okrenuo se Armaniju o kom je imao reči hvale, ali i poručio da crveno-beli i ovog puta idu na pobedu.

Košarkaši Crvene zvezde mts napravili su pravi podvig savladavši Bamberg u Nemačkoj. Ipak, vremena za slavlje nije bilo i praktično nakon (ne)prospavane noći usledio je novi odlazak na aerodrom. Kašnjenja je ponovo bilo, na sreću nije se ponovio scenario iz Kazanja. Posle više od 9.000 kilometara, najvažnije je da je ekspedicija crveno-belih stigla u Beograd.

– Izvinjavam se zbog kašnjenja, ali kako je išlo osam dana bilo bi pravo čudo da smo na vreme krenuli – rekao je Dejan Radonjić po ulasku u pres centar „Kombank arene“ gde je stigao pravo sa aerodroma „Nikola Tesla“.

To je bio pravi mali uvod za ono što predstoji. Košarkaši Crvene zvezde mts imaju svega jedno popodne da provedu sa porodicama i bar malo pokušaju da odmore. Za večeras od 19 časova zakazan je novi trening jer slobodnog vremena zaista nema. Već sutra u istom terminu Zvezdu očekuje novi evroligaški okršaj u „Kombank areni“ protiv Emporio Armanija. NBA ritam se nastavlja, porazi i pobede se veoma brzo ostavljaju iza sebe.

– Nalazimo se u mikrociklusu teških gostovanja, protkanom pehom. Od osam dana – pet dana putujemo i postoji bojazan da se to u nekom trenutku može odraziti na kvalitet igre i rezultata, ali nadam se da ćemo smoći snage da budemo dobri. Armani je izuzetan tim, čeka nas velika utakmica. Kvalitet koji poseduju obavezuje nas da budemo iznad trenutnih svojih mogućnosti, ne samo zbog potrošnje već i zbog odnosa kvaliteta nas i Armanija – istakao je Dejan Radonjić koji je potom nastavio da govori u superlativima o italijanskom sastavu:

– I prošle godine su napravili rezultate i tim koji je bio dobar, a sad su nadogradnjom na taj tim iskoristili velika ulaganja. Imaju rezultate, dobili su Baskoniju, Darušafaku u Istanbulu, imaju četiri pobede, velike ambicije i razloge da se mogu nadati visokom plasmanu. Ima tu igrača sa ogromnim iskustvom, NBA iskustvom… Postižu prosečno gotovo 92 poena po utakmici u Evroligi. Treba se spremiti najbolje moguće. Daćemo sve od sebe. Da li će to biti dovoljno – voleo bih da da. Verujem u nas – istakao je Radonjić.

Zbog svih napora postojao je strah za zdravstveni bilten u ekipi, za sada je na svu sreću dobro…

– Zdravi smo to nam je najvažnije. Bila nam je bojazan da se sve ovo ne odrazi na nešto pogubno, na povrede ili nešto što bi nas dodatno poremetilo ali uspeli smo da izdržimo sve i da izađemo dobri iz ciklusa. Nije bilo lako – rekao je i još jednom podvukao.

Na pitanje o tome u kojoj meri je ova Zvezda ravnopravnija na gostujućim parketima u Evroligi u odnosu na prethodne Radonjić je rekao:

– Rekao bih da je to već nekoliko godina prisutno. Titule smo osvajali i pred svojim i pred protivničkim navijačima. Ovu sezonu smo počeli iznenađujućim pobedama u gostima, nad favoritima, kao što je i Armani sutra favorit. Tako da nema tog opterećenja, bar kod mene – zastao je strateg crveno-belih, a onda je opet tema bio meč sa timom iz Milana:

– Idemo sutra na pobedu. Ako budu bolji, čestitaćemo. U ovoj Evroligi takvo shvatanje je logično. Sad, što dobijamo utakmice, pa pravimo drugi ambijent – to je super za nas. Pobede na strani bile su prisutne i ranije i biće i do kraja sezone, iako će biti i poraza, pa i poraza u nizu, koju se dešavaju i drugim timovima.

Trener crveno-belih imao je svoje viđenje i već brojnih neizvesnih završnica ove sezone.

– Odlično je što smo došli u šansu da igramo te završnice protiv timova sa kojima prema papiru nemamo šta da tražimo. Ipak, ušli smo u te završnice. Sinoć smo branili poslednji napad i dobili. Šta će biti na kraju, videćemo. Ne bismo došli do ovde da nismo uspešni. Ne samo ove godine. Prvo, mi smo dovoljno spremni da izvlačimo iz ekipe ono što je potrebno da tim bude dobar. Bitnije je da tim bude dobar da bismo bili konkurentni. Duga je sezona, dešavaju se različite stvari i ne bih se bavio analizom samo jednog meča. Videćemo sutra kako će biti i malo ćemo analizirati. Da li utiče umor ili nešto drugo, ne treba sagledavati iz ugla jednog meča.

Radonjić je bio upitan i o doprinosu Ognjena Kuzmića i Milka Bjelice.

– Kuzmić? Radimo naporno i videćemo. Nisam bio skeptik uopšte kada je dolazio.

I to je bilo sve. Umor na licu trenera Dejana Radonjića je bio evidentan i sigurno je želeo da nakon pravog proputovanja dođe svojoj kući. Samo na kratko jer sledi trening, priprema i onda veliko finale – utakmica u „Kombank areni“ protiv Emporio Armanija. Zvezdaši, podrška je preko potrebna, a crveno-beli košarkaši su je definitivno zaslužili.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама