Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda propustila šansu u Kazanju

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Kazanju od ekipe Uniksa rezultatom 65:62 ( 17:17, 10:15, 14:11, 24:19), iako su tokom većeg dela susreta imali prednost na svojoj strani kao i poslednji napad na meču. Naredni susret u subotu u Zagrebu protiv Cibone.

Nastavak paklenog ciklusa za košarkaše Zvezde, koji će u narednih 7 dana odigrati četiri meča, od čega 3 kao gostujući tim.

U okviru šeste runde najelitnijeg evropskog takmičenja, izabranici Dejana Radonjića odigrali su kvalitetan susret u Rusiji, borili se do poslednjeg momenta meča, ali su na kraju ipak poraženi od Uniksa 65:62 ( 17:17, 10:15, 14:11, 24:19). Pred 3000 gledalaca u dvorani “Basket Hall” u Kazanju, najefikasniji u redovima Zvezde bili su Volters sa 11 i Kuzmić sa 10 poena. U ekipi Uniksa, Lengford je postigao 23 poena.

Startna petorka: Jović, Mitrović, Kuzmić, Dangubić, Dženkins.

Dosta pokretljivija petorka Zvezde dobro je otvorila meč u Kazanju, uz dobar balans spoljne i unutrašnje igre, crveno-beli su stekli prednost 13:8. Lengford je sa druge strane pravio ozbiljne probleme, pa su ubrzo iz igre zbog dva prekršaja izašli Dženkins i Lazić. Mitrović i Kuzmić sa po 7 poena bili su najefikasniji u prvoj deonici koja je okončana nerešenim rezultatom 17:17.

Deset igrača izrotirao je Radonjić u prvih 12 minuta igre i to mu je donelo dosta kvalitetnih odbrana, dok je u napadu Volters odlično komandovao svojim timom. Uspeli su košarkaši Zvezde da “zaključaju” Lengforda, jednog od najboljih bekova u Evroligi, što je limitiralo napade Uniksa, a srpskom šampionu donelo vođstvo na poluvremenu 32:27.

Nekoliko dobrih poteza Branka Lazića i deseti poen Kuzmića, doneli su dvocifrenu prednost crveno-belima 39:29. Bespotrebna nervoza u napadu gostiju, omogućila je ruskom timu da se serijom 9:2 vrati rezultatski u meč, ali su izabranici Dejana Radonjića ipak zadržali prednost pred poslednjih 10 minuta, 43:41.

Ponovo je potrebnu energiju u odbrani i napadu uneo Nejt Volters, Simonović je pogodio drugu trojku, a Dangubić iz kontranapada doneo plus 5 crveno-belima, za novi tajmaut trenera Pašutina. Pokušali su košarkaši Zvezde da se rezultatski odlepe, u par navrata na plus 8 su imali priliku, međutim Lengford se razigrao na drugoj strani i uveo meč u neizvesnu završnicu. Isti igrač je 10 sekundi pre kraja postigao trojku za minimalnu prednost Uniksa, a crveno-beli su se spretljali u poslednjem napadu, što je na kraju domaćem timu donelo trijumf 65:62.

KK Crvena zvezda mts: Volters 11, Dangubić 8, Mitrović 9+7sk, Lazić 3, Simanić, Dobrić, Simonović 9, Dženkins 4, Gudurić, Jović 3, Kuzmić 10+9sk, Bjelica 5.

Naredni susret košarkaša Crvene zvezde mts zakazan je već u subotu, kada aktuelni šampion gostuje u Zagrebu ekipi Cibone.

Foto: Euroleague.net

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама