Кошарка Кошарка/Евролига

PAO, Armani, Barselona i Darušafaka do novih pobeda

Autor: CZBG, Vasilije Z.

Četvrtak:
Uniks Kazanj – Crvena zvezda 65:62

Panatinaikos – Makabi Tel Aviv 83:75

Emporio Armani – Anadolu Efes 105:92

Barselona – Žalgiris 92:86

 

PAO u produzetku do pobede

U OAKA areni domaći PAO se domogao četvrtog trijumfa tek posle produžetka koji je rešio u svoju korist 16-8.

pao_makabi

Nošeni Krisom Singltonom, koji je zabiljezio učinak karijere u EL, atinski košarkasi su došli do veoma važne pobede koja ih ostavlja u gornjem delu tabele. Pik igra Kalates-Singlton bila je nerešiva enigma za Izraelske košarkaše, ali se za dramu pobrinuo Soni Vims koji je ubacio 15 poena, uz 4 skoka i 5 asistencija. Međutim, sa tri trice u produžetku PAO je napravio prednost i rešio duel u svoju korist.

PAO:  Singlton (26 poena, 6 skokova, 2 blokade, 2 asistencije, Kalates (13 poena, 6 skokova, 6 asistencija), Gist (12 poena, 8 skokova, 3 kradje)

Makabi: Vims (15 poena, 4 skoka, 5 asistencija), Gaudlok (14 poena, 4 skoka, 4 asistencije), Cirbes (12 poena, 4 skoka), Smit (11 poena, 12 skokova, 2 asistencije.

 

 

Armanijeva stotka Efesu

Ekipa EA7 Emporio Armani „napunila je do vrha“ ekipu Anadolu Efesa u šestom kolu Evrolige.

„Manekeni“ su pokazali respektabilan napadački potencijal i jasno dali do znanja svim ekipama sta ih čeka ako ne budu koncentrisani u odbrani.  Domaći su sipali sa svih strana a najraspoloženiji bio je Rahim Senders sa 22 poena. Pratili su ga Đentile sa 17 i Simon sa 14. Dvocifreni su još bili i Raduljica i Kalnietis. Ekipu Efesa predvodio je Ertel sa 18 poena i 7 asistencija, Danston je dodao 17 uz 8 skokova, dok je Braun stao na 17 poena.

armani-efes

Anadolu Efes je posle ovog kola na skoru 2-4 dok je Armani na 3-3. U sledećem kolu Armani dočekuje Baskoniu, a Efes će tražiti pobedu protiv Uniksa iz Kazanja.

 

Bamberg ponovo poklekao na kraju

Darušafaka Doguš zabilježila je prvu domaću pobedu u ovogodišnjoj Evroligi. Trijumf domaćinu doneo je Vanamejker pogotkom sa distance u predzadnjem napadu, dok poslednji napad za goste nije iskoristio Fabien Kozer.

darusafaka-bamberg

Još jedan tesan poraz Bamberga ove godine, zanimljivo je da ni jednom nisu izgubili sa više od 4 poena razlike u svom dosadašnjem skoru od 2-4. Najbolji učinak u domaćoj ekipi imao je Vil Klajburn sa 17 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Bertans je dao 15 a Vanamejker 11. Kod gostiju istakli su se Strelnieks sa 14 i Tajs sa 13 poena. U sledećem kolu Bamberg dočekuje našu Crvenu zvezdu dok će Darušafaka odmeriti snage sa moćnom CSKA iz Moskve.

 

Barseloni trijumf posle trilera

Katalonska ekipa pobedila je Žalgiris iz Kaunasa teže nego sto se očekivalo. Tek u poslednjoj minuti domaćini su uspeli slomiti otpor pošto su Tajris Rajs i Dzoi Dorsi pogodili slobodna bacanja za konačan rezultat 92-86. Prije toga gosti su se poenima Ulanovasa i Kavaliuskasa pripretili (88-86) ali za vise nisu imali snage i koncentracije.

barsa-zalgiris

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Rajs sa 20 i Koponen sa 16 poena. Dorsi je imao 10 skokova a Bred Oleson 6 asistencija. Odlične partije u dresu Žalgirisa pružili su Brok Motum sa cak 26 poena, Jankunas je dodao 12 a Lima je imao 6 skokova.

Ekipa Barselone došla je do treće uzastopne pobede i sada ima skor 4-2, dok se ekipa Žalgirisa nalazi na začelju tabele zajedno sa Galatom sa skorom 1-5.

Скочи на траку са алаткама