Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

MItrović: “Važna pobeda i podstrek za dalje”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Izjave kapitena Luke Mitrovića i trenera Dejana Radonjića nakon pobede u derbiju.
Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su pobedu u prvom ovosezonskom derbiju u ABA ligi, a nakon meča na konferenciji za medije, svoje utiske izneli su kapiten Luka Mitrović i trener Dejan Radonjić:
Kapiten Luka Mitrović:
“Imali smo dobar ritam i u odbrani i u napadu. U prvoj četvrtini rezultat nije išao u naš prilog, ali smo u drugoj četvrtini napravili već osetniju razliku i da mirnije odigramo u nastavku. Ova pobeda je važna i daće nam podstrek u nastavku ovog teškog ritma”.
Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić:
“Čestitke igračima na pobedi. Moram da priznam da sam bio veoma zadovoljan da je ambijent u dvorani veoma dobar. Osetio se pozitivan impuls, a kada igramo sa Partizanom jako je bitno da se svi držimo zajedno. Oni su zahvaljujući dobrom šutu za tri i igrom u napadu uspeli da povedu u prvoj četvrtini. Međutim, mi smo dobro reagovali. Gradili smo igru i rezultat, a ono što ne zaslužuje pohvale je naša poslednja četvrtina. Na kraju uspeli smo da dođemo do prve pobede nad Partizanom ove sezone što je posebno važno svakom navijaču Zvezde.
Prebrodili smo jedan težak ciklus, a sada nam sleduje još teži raspored utakmica. Mi razmišljamo po principu da idemo iz nedelje u nedelju i uspevamo da prebrodimo sve probleme sa kojima se susrećemo. Kada pogledam raspored za sledeći mesec, nisam siguran ni da ćemo stići sve mečeve da odigramo, a moramo” rekao je trener crveno-belih i najavio izuzeto teških 10 dana u kojima će ekipa prevaliti skoro 9000 kilometara putujući ka Kazanju preko Moskve.

Nakon toga će se šampioni ABA lige direktno uputiti ka Zagrebu na meč ABA lige sa Cibonom, a onda sledi ništa lakši put ka Nemačkoj i let iz Zagreba ka Frankfurtu, pa kasnije i prevoz autobusom ka Bambergu. Za kraj, naredne srede, odmah po poratku iz Nemačke, počinju pripreme za duel sa Armanijem u Beogradu.

Ekipa Crvene zvezde mts u Rusiju putuje u sredu u jutarnjim časovima.

 

Скочи на траку са алаткама