Одбојка Одбојкаши

Fantastičan preokret i pobeda Zvezde u zlatnom setu

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda savladala je Selver Talin u USC „Voždovac” na Banjici i plasirala se u treće kolo Lige šampiona gde će igrati protiv turskog Arkasa iz Izmira. Beograđani su u regularnom toku meča slavili 3:2 (23:25, 18:25, 25:22, 25:11, 15:12), posle čega su u „zlatnom setu” slavili sa 15:9.

Iako je Crvena zvezda u prvom setu lako stekla prednost 12:7 i činilo se da će nastaviti dominaciju na terenu, nekoliko grešaka u napadu i Enemuist na servisu učinili su da gosti na drugi tehnički tajm-aut odu uz minimalnu prednost (16:15). Meč je nastavljen u ritmu „poen po poen”. Završnicu perioda obeležili su nadmudrivanje trenera, ali i igrača koji nisu popuštali ni u odbrani, ni u napadu. Greška crveno-belih donela je Selveru prvu set loptu (24:22). Prvu je uspeo da spase Stojsavljević, posle čega je Kobiljski pokušao sa izmenom (Samardžić umesto Škrbića), ali je period završen slavljem domaćina.

Ohrabreni Estonci znatno su pojačali napad, a razigrani Vilijams i Orav su lako poentirali za svoj tim. Zvezda je mnogo grešila i nije uspela da iskoristi ni loš prijem Selvera. Pokušao je Kobiljski sa izmenama, Gmitrović je u završnici zamenio Blagojevića, ali su gosti ipak lako došli do 2:0.

Dragan Kobiljski odlučio je da treći period počne sa izmenjenom postavom, pa su se na terenu našli Gmitrović i Mašulović. Tokom čitavog perioda timovi su se nadmudrivali, na poen gostiju usledio bi poen domaćih, sve dok Stojsavljević nije napravio mini-seriju od dva poena za vođstvo Zvezde od 20:18 i razmrdao ekipu. Usledio je Milutinovićev as, greške Selvera i odlične odbrane crveno-belih. Nemanja Mašulović završio je set blokom.

Razigrali su se crveno-beli, pa lako lako došli do vođstva u četvrtom setu. Na prvi tehnički tajm-aut otišli su vodeći 8:1. Dileme nije bilo ni u nastavku, sve je funkcionisalo po zamislima domaćina, koji su potpuno obeshrabrili domaćina i veoma ubedljivo stigli do taj-brejka.

Kada je Crvena zvezda i uspevala da dođe do prednosti od po poen, Vilijams je sve činio da tu prednost i anulira. Uz dva bloka Milutinovića domaći su ostvarili prvu značajniju prednost (12:10). Iako su Estonci napravili još nekoliko dobrih poteza, Beograđani su ostali „hladne glave” i odveli utakmicu u „zlatni set”.

Prethodno iskustvo dodatno je ohrabrilo crveno-bele. Izgledali su mnogo staloženije, hrabrije i uigranije. Veljović se dodatno razigrao, a na drugoj strani Selver se držao u igri preko Vilijamsa. Bilo je 8:7 za naš tim koji je potom povećavao svoju prednost i učinio da publika na nogama, uz ovacije, dočeka fantastičnu pobedu Crvene zvezde i plasman u naredno kolo Lige šampiona.

Prva utakmica 3. kola CEV Lige šampiona između Crvene zvezde i Arkasa iz Izmira na programu je 16. novembra u Beogradu, dok će revanš meč biti odigran 20. novembra u Izmiru.

CRVENA ZVEZDA – SELVER TALIN 3:2 (23:25, 18:25, 25:22, 25:11, 15:12), „zlatni set” 15:9
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 650. Sudije: Ilian Georgiev (Bugarska) i Fabricio Paskvali (Italija). Trajanje meča: 136 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 7, Samardžić, Petrović, Gmitrović 13, Mašulović 15, Milutinović 11, Nejić Stojsavljević 19, Munćan 2, Blagojević 3, Veljović 4, Jevtić (libero). Trener: Dragan Kobiljski.
SELVER TALIN: Lip, Tanila 10, Ranar, Orav 15, Dolgopolov 4, Alik 8, Meles, Enemuist 7, Hurt 1, Vilijams 27, Tame, Losnikov (libero).Trener: Rainer Vasiljev.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама