Фудбал Фудбал/Омладински погон

Efikasni omladinci Jovana Stankovića

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Omladinska ekipa Crvene zvezde je utakmicom protiv Čukaričkog završila prvi krug prvenstva Srbije za igrače rođene 1998. godine i mlađe. Pobeda od 4:3 na Banovom Brdu je jedanaesta u petnaest mečeva do sada.

540-stankovićjovan-sdg.jpg

Crveno-beli su trenutno drugi na tabeli, a prvoplasirani Brodarac „beži“ pet bodova. Do pauze će naši momci odigrati još dve utakmice kojima će već ove jeseni započeti drugi deo omladinskog prvenstva.

Trener ove Zvezdine selekcije Jovan Stanković ne krije zadovoljstvo trenutnom formom, a pobeda protiv Čukaričkog je potvrdila odlične igre našeg tima protiv onih najboljih ekipa:

– Ovo je naša četvrta pobeda u nizu i zaista se nalazimo u usponu forme. Ostavili smo teške utakmice iza sebe – OFK Beograd, Partizan, sad Čukarički i dobili smo sve tri. Moram biti zadovoljan i zbog rezultata ali i zbog forme cele ekipe. Očekuju nas još dva meča do pauze, gostujemo Jagodini i čekamo Radnički iz Niša na našem terenu.

Padali su pred našim fudbalerima, koje sa kapitenskom trakom predvodi Luka Adžić, ekipe poput Vojvodine, Rada, OFK Beograda, Partizana i na kraju Čukaričkog. Postignuto je tačno 40 golova što je više od 2.5 po utakmici, a jedino što je znalo da zabrine su završnice kada je protivnik često uspevao da se vrati u meč. Tako je bilo i na Banovom brdu. Domaći tim je od 0:2 došao do izjednačenja, ali su Račić i Romanić brzo otklonili sumnju o pobedniku. Šef struke godišta ’98 i ’99. zna šta traži od svojih igrača i kakvu igru zahteva:

– Moj način rada i vođenja ekipe je da se igra napadački fudbal. Stalno vršimo pritisak na protivničkoj polovini i onda je normalno da kao i druge velike seniorske ekipe i primamo golove. Ipak, nama je cilj da postignemo što više pogodaka, kao sad protiv Čukaričkog četiri ili prošlo kolo protiv Partizana tri. Uvek igramo za gol više – jasan je Stanković.

Osim dobrih rezultata u dresu Crvene zvezde, za Jovana Stankovića jako je bitna i činjenica da veliki broj igrača dobija poziv za državni tim:

– Ono što je za nas najvažnije je da u svakoj novoj reprezentativnoj pauzi imamo sve veći broj igrača koji odlaze da igraju za nacionalne selekcije. Upravo sada slede kvalifikacije i mislim da će šest fudbalera iz ove ekipe otići da ih igra. Takođe, i u generaciji ’99 imamo šest reprezentativaca i upravo to je blago Crvene zvezde. Stručni štab i ja smo tu da te momke vodimo pravim putem i to je ono što je najvažnije – zaključuje Stanković.

Treba napomenuti da je veliki broj igrača iz ove omladinske ekipe već osetio draž prvog tima Zvezde. Na pripreme su već ranije išli Luka Adžić, koji je igrao i u zvaničnoj Kup utakmici, Luka Ilić, trenutno povređeni Dejan Joveljić, Uroš Račić, momak koji provodi i najviše vremena sa seniorima i novopridošli Vanja Vučićević, dok je Veljko Nikolić odigrao i jedno poluvreme u prijateljskom meču u Lovćencu.

Ukoliko imate želju da gledate uživo Omladince Crvene zvezde, pratite zvanični sajt i društvene mreže i saznajte na vreme termine utakmica.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама