Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda u poteri za tri boda

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Nakon minimalnog poraza u prvom meču 2. kola CEV Lige šampiona od Selvera u Talinu (Estonija), odbojkaši Crvene zvezde će imati priliku da trijumfom, koji nosi tri boda, obezbede plasman u naredno kolo elitnog evropskog takmičenja.

Crveno-beli su imali priliku da savladaju estonsku ekipu u prvom meču, na gostovanju, ali je sama završnica utakmice pripala domaćinu koji je slavio rezultatom 3:2, po setovima 25:21, 25:21, 17:25, 20:25, 19:17.

Trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski veruje da će njegova ekipa pružiti maksimum u revanšu.

Vratili smo se iz Talina sa dobrim rezultatom, protiv jedne izuzetno kvalitetne ekipe. Rezultatom iz te utakmice smo dobili šansu da napravimo još jedan korak u Ligi šampiona. Nadam se da ćemo pružiti svoj maksimum i da ćemo na kraju iz ovog dvomeča izaći kao pobednici – izjavio je Kobiljski, na konferenciji za medije održanoj u pres centru SD Crvena zvezda.

Kapiten crveno-belih Nikola Munćan ističe da će ekipa prikazati veću borbenost na parketu.

Ekipa protiv koje igramo, Selver Talin je jedna ozbiljna ekipa, po sastavu dosta mlada, ali na osnovu prikazane igre u prvom meču, čini se da su dosta konstantni u svojoj igri i samim tim su dosta uigrani. Imam utisak da smo tokom prvog meča mi diktirali ritam igre, oni su nas dobro pratili i nisu mnogo oscilirali, a mi jesmo i to nas je na kraju koštalo. U revanšu očekujem našu veću borbenost i stvarno se nadam uspehu. Bilo bi šteta da ne nastavimo dalje takmičenje, a imamo mogućnost da prođemo u sledeće kolo – rekao je Munćan.

Nastupi u Ligi šampiona su san svakog igrača, a primač servisa Crvene zvezde Dušan Stojsavljević kaže da motiva neće nedostajati.

Selver je svakako ozbiljna ekipa. Prva dva seta do dvadesetog poena smo igrali korektno. Posle smo svojim greškama i brzopletošću završili setove u njihovu korist. Vratili smo se u igru, imali peti set, ali na kraju smo izgubili. Ostvarili smo povoljan rezultat pred revanš. Igramo pred našom publikom, a i njih čeka dug put. Pogledaćemo video sa prve utakmice, videti gde smo grešili i pokušaćemo da to ispravimo u revanšu. Verujem da ćemo odigrati najbolje moguće i nadam se povoljnom rezultatu. Svakom igraču je san da igra Ligu šampiona, tako da motiva sigurno neće nedostajati – poručuje Stojsavljević.

Korektor crveno-belih Aleksandar Blagojević ističe da naša ekipa ima veliku želju da se dokaže na evro sceni.

Mislim da smo napravili jedan dobar rezultat u Talinu, bez obzira na poraz. Odigrali smo jednu veoma kvalitetnu utakmicu iz koje ćemo, siguran sam, izvući pouke i da ćemo na Banjici, u prelepom ambijentu, uspeti da dokažemo da i ove godine vredimo i da možemo da se nosimo sa jakim evropskim ekipama – kaže Blagojević.

Crvena zvezda, posle nekoliko godina, ponovo učestvuje u CEV Ligi šampiona. Igrači su na terenu izborili mogućnost da se takmiče u najjačem klupskom takmičenju, a crveno-beli duguju veliku zahvalnost sponzorima i Gradu Beogradu što su im omogućili da odmeravaju snage sa najboljim ekipama Evrope.

Zahvaljujem se svim sponzorima Crvene zvezde, firmama i ljudima koji nam pomažu da igramo Ligu šampiona, u svakom pogledu, a pogotovo sa finansijske strane. Posebno bih se zahvalio Gradu Beogradu koji stoji iza nas i koji nam pomaže da učestvujemo u elitnom evropskom takmičenju – izjavio je trener crveno-belih Dragan Kobiljski.

Revanš utkamica 2. kola CEV Lige šampiona između Crvene zvezde i Selvera će se odigrati u nedelju, 6. novembra u Beogradu, u dvorani USC „Voždovac“ na Banjici od 20 časova, uz direktan prenos na TV Sport Klub 4.

Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Ilian Georgiev iz Bugarske i Fabricio Paskvali iz Italije.

Ukoliko eliminiše Estonce, Crvena zvezda će u 3. kolu igrati protiv turskog Arkasa iz Izmira. Prvi meč bi se igrao 16. novembra u Beogradu, a revanš 20. novembra u Izmiru.

Poražena ekipa iz 2. kola nastaviće takmičenje u Kupu CEV 2017.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама