Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Ubedljiv poraz Zvezde u Obrenovcu

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde doživele su ubedljiv poraz u 4. kolu Superlige Srbije, od TENT-a u Obrenovcu rezultatom 3:0, po setovima 25:19, 25:18, 25:17.

Prvu ozbiljniju prednost TENT je stekao kada je nizom od pet poena stekao vođstvo od 13:8. Tajm aut koji je zatražila Mirjana Musulin “prodrmao” je naše devojke koje su vrlo brzo izjednačile (14:14). Ipak, posle tajm auta domaćih, a najviše zahvaljujući greškama naših odbojkašica, Obrenovčanke su napravile seriju od 6:0 i stekle ubedljivu prednost u završnici seta. Izmene na poziciji tehničara i tajm aut Zvezdi su dale daha. Zaostatak je smanjen na tri razlike 21:18, ali više od toga nije moglo. TENT je poveo sa 25:19.

Crveno-bele su dobro počele drugi period igre. Povele su sa 6:9, ali je onda usledio pad u igri naše ekipe. Ređale su se greške, domaćin je izjednačio, a onda i poveo. Jakšićeva je ponovo zamenila Đurićevu, a rezultat 15:11 za Obrenovčanke naterao je Miru Musulin da iskoristi prvi tajm aut. Vrlo brzo bilo je i 18:13 za domaće, pa je usledio i drugi tajm aut Zvezde. TENT je sa tri vezana poena na servis Kristine Bjelić duplirao svoje vođstvo – 25:18.

Ponovo je Crvena zvezda vodila do devetog poena (7:9), a onda stala. Proradio je blok domaćih koje su sa pet uzastopnih poena preokrenule rezultat. Crveno-bele su pkušavale da uhvate rezultatski priključak. Bilo je 17:15 za TENT kada je usledio novi rafal domaćih. Sa šest poena u nizu Obrenovčanke su rešile pitanje pobednika i na kraju slavile sa 25:17.

U timu Crvene zvezde istakle su se Bojana Milenković i Nikolina Lukić koje su osvojile po 11 poena, dok je Katarina Čanak osvojila 7 poena.

Narednog vikenda u 5. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda dočekuje Spartak iz Subotice.

TENT – CRVENA ZVEZDA 3:0 (25:19, 25:18, 25:17)
Obrenovac – Dvorana: JP SKC Obrenovac. Sudije: Igor Miljković i Vladimir Cvetković. Trajanje meča: 77 minuta.
TENT: Ćeranić, Vignjević 3, Jovičić 13, Roganović, Bjelić 9, Gajić 9, Stepanović (libero), Vučićević 3, Stanimirović 7. Nisu igrale: Martinović, Marković (libero) i Đurić. Trener: Marijana Boričić.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 2, Čanak 7, Jakšić 1, Đurić, Vukomanović (libero), Milenković 11, Bukilić 3, Stijepić, Lukić 11. Nisu igrale: Sekulić, Jejić i Radmilović. Trener: Mirjana Musulin.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама