Фудбал Фудбал/Вести

Božović o Borcu, igračkom kadru, formi

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će, makar na papiru, prvi deo sezone okončati utakmicom 15. kola protiv Borca u Čačku. Nakon toga sledi reprezentativna pauza, a već za dve nedelje nastavlja se šampionat.

540-miodrag-sgfsd.jpg

Utakmice Crvene zvezde i Borca su prethodne sezone bile veoma efikasne. O tome da li će se taj trend nastaviti i u subotu, 5. novembra, govorio je šef stručnog štaba Crvene zvezde Miodrag Božović.

– Uvek sam govorio da volim da igramo na gol više, tako se i sada nadam da će biti dosta golova, ali i da ćemo mi postići makar jedan gol više. Očekujemo da osvojimo tri boda iako znamo da će biti vrlo teško, jer je Borac za nas uvek neugodan protivnik. Biće inspirisani, kao i uvek kada igraju protiv nas – štaviše, oni pronađu dodatnu inspiraciju kada smo im mi protivnici i zato očekujemo tešku utakmicu. Promenili su trenera, a to uvek nešto dobro donese. S obzirom na to da su to uradili pre dva dana, ne verujem da je Dodić imao dovoljno vremena da nešto specijalno promeni. Biće težak teren, takođe, ali nadamo se da ćemo uprkos tome pokazati svoj kvalitet – rekao je Božović.

Utakmica protiv Borca samo je prva od čak tri uzastopne koje će  šampion Srbije odigrati na gostovanjima.

– Nadamo se da ćemo pobediti na sve tri utakmice, iako znamo da su to ekipe koje u ovom trenutku igraju dobro. Napredak je možda i najprijatnije iznenađenje ove sezone. Borac je na poslednjem mestu, ali to ne zaslužuje po igračkom kadru. Metalac protiv nas uvek igra agresivan fudbal. Sve te ekipe su nezgodne, ali, opet, to su utakmice na kojima moramo da potvrdimo kvalitet. Bez obzira na to kako će te utakmice biti završene, mislim da prvenstvo neće biti ni blizu rešeno.

Što se igračkog kadra tiče, neće biti većih promena.

– Mihailo Ristić ima povredu zadnje lože koja nije ozbiljna, ali neće biti u ekipi za ovu utakmicu. Ići će sa drugovima na reprezentativno okupljanje, i igraće ukoliko mu lekari dopuste. Što se tiče Kange, mislim da će biti spreman već za Kruševac – otkrio je Božović, i osvrnuo se na formu Džona Ruiza i Pabla Moučea.

– Ruiz će igrati 100%. Na treningu obojica deluju izvanredno, dok na utakmicama može bolje. Mislim da je Ruiz trenutno spremniji i u boljoj formi, a čini mi se da se Mouče nije adaptirao. Ne kažem da je loš igrač, ima kvalitet, ali moguće da mu naša sredina ne odgovara – rekao je Zvezdin trener, i dodao da ga raduje to što je Vanja Vučićević dobio dozvolu da igra jer se radi o kvalitetnom mladom fudbaleru koji će imati priliku da dokaže svoj kvalitet.

Uprkos prvom mestu na tabeli, utisak je da Crvena zvezda ne igra kvalitetan fudbal kao prethodne jeseni. Miodrag Božović to objašnjava promenama u igračkom kadru.

– Ako uporedite ovaj i prošlogodišnji tim, videćete da nam fale pojedini fudbaleri čije odsustvo nije lako nadoknaditi. Mislim na Marka Grujića, Aleksandra Kataia, Luisa Ibanjeza, pa čak i Huga Vieiru koji je tu, ali nije isti onaj Hugo. Ipak, mislim da bi trebalo da budemo zadovoljni učinjenim do sada – zaključio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама