Фудбал Фудбал/Вести

Veterani Zvezde gostovali u Ubu

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

FK Jedinstvo iz Uba (osnovan je 1920. godine) je klub sa dugačkom tradicijom. Njegova veteranska sekcija i lokalna samouprava bili su domaćini veteranima FK Crvena zvezda. Povod za odigravanje prijateljske utakmice je jubilej FK Jedinstvo – proslavili su 35 godina postojanja veteranske sekcije. Crvena zvezda godinama već tradicionalno gostuje u Ubu i uvek se odazivala pozivu domaćina. Mnogi fudbaleri Crvene zvezde u prošlosti su nosili dres FK Jedinstva iz Uba: Dragan Džajić, Dušan Savić, Boško Janković, Nenad Kovačević, Aleksandar Luković, Dušan Basta, Đorđe Tutorić, Dragan Mrđa i Marko Perović.

Na Ub su došli da igraju poznati fudbaleri Crvene zvezde koji su skoro okačili kopačke o klin, kao i gosti bivši legendarni fudbaleri Crvene zvezde. Utakmica je igrana u SC „Matić“ na veštačkoj travi u prelepom ambijentu. Domaća ekipa je izvela na teren dosta jak sastav, koji se dostojno suprostavio Zvezdinim veteranima. Za domaćine su igrali nekoliko prvotimaca Jedinstva, na raspolaganju su imali kompletna dva sastava, dok su veterani Zvezde nastupili sa 16 fudbalera.

Zvezdini veterani su dobro započeli utakmicu i nametnuli tempo igre preko raspoloženih Vanića, Tintora i Sinđića često su ugrožavali gol Jedinstva i propustili nekoliko idealnih prilika za gol. Zvezda je prva došla u vodstvo golom Sinđića u 13 minutu. Domaćini su zaigrali poletno i posle jednog slobodnog udarca Jovičića na odbijenu loptu je pritrčao Ristevski i u 23. minutu izjednačio rezultat na 1:1. Veterani zvezde su odličnom igrom u nastavku posle centaršuta Markovića i odličnim šutem Vanića, povećali prednost u 35 minutu na 2:1, što je i bio i rezultat na poluvremenu.

U drugom poluvremenu gosti su pokušavali preko krilnog igrača Darka Matića da smanje vodstvo i često su se nalazili u ofsajd poziciji. Domaćini su ipak uspeli u jednoj akciji preko Teodosića u 42. minutu da izjednače na 2:2. Jedinstvo je ubacilo dosta svežih rezervi i nametnuli su još brži tempo igre, tri igrača Zvezde – Mandić, Petrović i Nikolić su zbog povreda morali da napuste teren, i to se naročito osetilo u odbrani. Vanić, Tintor i Stamenković su u nastavku propustili idealne šanse da daju gol i usledila je kazna – u kontranapadu Jedinstva najbolje se snašao Ivković i u 60. minutu doveo je Jedinstvo u vodstvo od 3:2. Tada se razvila prava borba na terenu, Zvezda je imala želju da izjednači, no Đaković i Vanić nisu bili precizni i Jedinstvo je brzim kontranapadima Zvezdinoj oslabljenoj odbrani uspelo da zada dosta problema i tako postigne i četvrti gol, preko raspoloženog Ristevskog u 70 minutu. Konačan rezultat 4:2 za Jedinstvo, sasvim zasluženo, domaćini su bili jako motivisani i raspoloženi za igru. Stekao se utisak da posle mnogo propuštenih prilika veterani Crvene zvezde ipak nisu mogli da pobede dosta mlađi sastav veterana Jedinstva.

Druženje i treće poluvreme je nastavljeno na večeri u obližnjem restoranu Lovačkog doma uz prigodne poklone i muziku. Prisutne su pozdravili u ime domaćina Dragan Simić i otac našeg reprezentativca Nemanje Matića u čijem Sportskom centru je i odigrana utakmica. Kao gosti u Ub su došli predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, počasni predsednik Dragan Džajić, generalni direktor Zvezdan Terzić, poslovni direktor Stefan Pantović i Moma Gacić.

FK Jedinstvo igrao je u sastavu:

M. Urošević, D. Đokić, B. Zujalović, D. Matić, T. Mitrović, S. Milošević, Z. Jovačić, A. Ristevski. M. Čolić, Ž. Cikuša i Ž. Jovanović. Igrali su još (M. Jokić,T. Popović, V. Urošević, Z. Bilić, B. Matić, Z. Ivković, M. Teodosić,D. Milovanović), selekciju odabrali D. Simić i M. Maksimović.

FK Crvena zvezda igrao je u sastavu:

D. Babić, M. Marković, G. Đukić, S. Čula, D. Mandić, B.Nikolić, Z. Borovnica V. Sinđić, V.Tintor, N. Vanić, M. Bursać. Igrali su još (B. Katić, B. Dujaković, M. Đaković, Z. Mandić, Mušović i M. Petrović ), v.d.trener S. Karasi.

Sudije su dobro obavile svoj posao, na čelu sa glavnim sudijom G. Simanićem i pomoćnicima G. Milivojevićem i S. Adamovićem, svi iz Uba.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама