Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Zvezda posle velike borbe slavila u Kleku

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde zabeležili su i treću pobedu u Superligi Srbije. Oni su u 3. kolu posle velike borbe, na gostovanju, savladali Klek Srbijašume sa 2:3, po setovima 29:27, 21:25, 20:25, 26:24, 6:15.

Šampioni Srbije su imali dosta problema sa domaćinom na početku meča. Igrao se poen za poen sve do trenutka kada se Klek sa četiri uzastopna poena odvojio na 15:11. Vrlo brzo Zvezda je preko razigranog Aleksandra Blagojevića preokrenula rezultat u svoju korist (16:18). Ušlo se u neizvesnu završnicu, a crveno-beli su prvi stigli do set lopte. Još tri puta su naši odbojkaši mogli do vođstva, ali domaćin je uspeo da izdrži sve napade i preko Tomića i Roljića preokrene i povede sa 29:27.

Klek je igrao na krilima osvojenog seta. Posle nekoliko serija poena na obe strane, domaćini su poveli sa 8:5. Zvezda se postepeno približavala i sredinom seta uspela je da povede. Bilo je 16:19, potom i 17:21 za naš tim, ali se Klek nije predavao. Stigli su domaći na dva poena zaostatka, a crveno-beli su preko Blagojevića i Stojsavljevića izjednačili – 21:25.

Izabranici Dragana Kobiljskog su i u trećem periodu igre vodili veliku borbu sa Klekom. Bilo je nerešeno 10:10 kada je u igru umesto Nemanje Mašulovića ušao Vuk Milutinović. Domaći su poveli sa 14:11, kada je Kobiljski rešio da promeni korektora, u igru je ušao Aleksandar Gmitrović umesto Aleksandra Blagojevića. Sa pet poena u nizu Zvezda je preokrenula 16:18. Naši odbojkaši su postepeno povećavali prednost da bi blok Milutinovića doneo pet poena viška 18:23, što je ostala razlika i na kraju seta – 20:25.

Veoma uzbudljivo bilo je i u četvrtom setu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Klek je do prednosti od dva poena stigao asom Petrovića i tada je Kobiljski zatražio tajm aut. Sa četiri uzastopna poena, od kojih su tri delo Aleksandra Gmitrovića, Zvezda je preokrenula 17:19. Uspeli su domaći da izjednače, a onda i dođu do set lopte. Prvu nisu iskoristili, ali drugu jesu preko Roljića i dolaze do izjednačenja – 26:24.

Peti i odlučujći set u potpunosti je pripao crveno-belima. Klek je držao priključak sve do rezultata 5:6, kada je Zvezda ušla u seriju. Naš tim je nanizao šest poena na servis Nikole Petrovića, a trener domaćih je tajm autima i izmenama pokušavao da prekine negativan ritam svoje ekipe. Uspeli su da osvoje poen, a Zvezda je do kraja bila ubitačna i Aleksandar Škrbić je stavio pečat na Zvezdinu pobedu – 6:15.

Najefikasniji u timu Dragana kobiljskog bio je Dušan Stojsavljević sa 20 poena, a korektori Aleksandar Gmitrović i Aleksandar Blagojević su osvojili po 18 poena. Odličnu partiju imao je i kapiten crveno-belih Nikola Munćan koji je osvojio 17 poena, od čega 7 iz bloka.

Naredne nedelje Crvenu zvezdu očekuju dueli sa Selver Talinom iz Estonije u 2. kolu Lige šampiona. Prvi meč je na programu u sredu 2. novembra u Estoniji, a revanš meč se igra u nedelju 6. novembra u Beogradu.

KLEK SRBIJAŠUME – CRVENA ZVEZDA 2:3 (29:27, 21:25, 20:25, 26:24, 6:15)
Klek – Dvorana: SD Miloš Grbić. Sudije: Đorđe Stevanović i Goran Gradinski. Trajanje meča: 123 minuta.
KLEK SRBIJAŠUME: Tomić 13, Ateljević 18, Grbić, Tanović 2, Narančić 22, Roljić 20, Providžalo 2, F. Petrović 6, Slavnić (libero). Nisu igrali: Vujović, Grče i M. Petrović. Trener: Đuro Dapčević.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 1, Jevtić (libero) 1, Samardžić 7, Petrović 2, Gmitrović 18, Mašulović 4, Milutinović 2, Stojsavljević 20, Munćan 17, Blagojević 18. Nisu igrali: Nejić i Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama