Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

I šampion poražen u Šumicama!

Izvor: Zvančni sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su aktuelnog šampiona Vojvodinu u Šumicama – 24:23 (8:11). Najefikasniji je bio Viktor Matičić sa 6 golova.

Iako je Vojvodina imala prednost na poluvremenu, Crvena zvezda je tokom celog toka meča igrala odličnu odbranu, što je na kraju i bilo presudno za trijumf u jednoj od najboljih utakmica viđenih u domaćem prvenstvu u proteklom periodu. Utakmici je prisustvovao i selektor Jovica Cvetković.

Vojvodina je bolje otvorila meč, golovima kapitena Stojanovića i Guglete, zatim je usledila serija za preokret Zvezde i post od pet minuta bez gola gostiju. Crveno-beli nisu iskoristili nekoliko čistih prilika za gol, zicera, pa je opet Vojvodina došla u vođstvo. Kod rezultata 7:9 Ljubenović je odbranio sedmerac Elezoviću, Matičić pogodio sa sedam metara, da bi Stojanović i Elezović postavili konačnih 8:11 na poluvremenu.

Još bolja igra u odbrani izabranika Nenada Peruničića u drugom poluvremenu odmah je donela i rezultat. Zvezda je malo po malo dolazila do svoje igre, da bi u 42.minutu preko Ljubojevića došla do prednosti 15:14, koju nije ispuštala do  kraja. U 46.minutu Šćepanović je pogodio za 18:15, a zatim Ljubojević na asistenciju Šćepanovića imao priliku u kontri da možda i odluči pobednika, ali nije pogodio sam ispred Arsenića. U 58.minutu Vojvodila je uspela da stigne do 22:22, zatim je Ostojić dobio isključenje, što je značilo da Zvezda do kraja meča ima igrača više. Golovima Šćepanovića i Kljajića overena je pobeda protiv Novosađana, a Bojanić je postavio konačan rezultat, 24:23.

Viktor Matičić je sa 6 golova najefikasniji u Crvenoj zvezdi, Filip Šćepanović je postigao 4 gola. U Vojvodini po 6 puta su pogađali Stojanović i Orbović.

Crvena zvezda je prva na tabeli sa 15 bodova, a nakon reprezentativne pauze u narednom kolu dočekuje Požarevac.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA 24:23 (8:11)

BeogradDvorana: „Šumice“. Gledalaca: 500. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Crvena zvezda 4(3), Vojvodina 4(3). Isključenja: Crvena zvezda 2, Vojvodina 8 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 3, Pavlović, Mošić, Ćorović 3, Prodanović, Andrejević 1, Gačević, Ljubojević 1, Ljubenović, Šćepanović 3, Zlatanović (7 odbrana), Matičić 6 (3), D. Babić 3, Kljajić 2, Leovac 1. A. Babić 1.

VOJVODINA: Arsenić (10 odbrana), Orbović 6, Popov, Todorović 2, Elezović 4, Ostojić, Petrović, Stojanović 6 (3), Smiljanić, Jovanović, Bojanić, Pešić 1, Grozdanić, Jandrić (sedmerac), Vučković 1, Gugleta 3.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама