Кошарка Кошарка/Вести

Simonović i Lazić :” Već okrenuti ka Atini”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Ekipa Crvene zvezde mts doputovala je u Atinu gde crveno-bele već u petak očekuje još jedna vrlo teška utakmica protiv Panatinaikosa. Prvotimci Crvene zvezde mts Marko Simonović i Branko Lazić nakon utakmice sa Barselonom, govorili su i o meču sa Panatinaikosom.
Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su veliku pobedu protiv Barselone u prelepom ambijentu ”Kombank arene”. Crveno-beli su prvi put u istoriji, iz petog pokušaja, savladali slavni katalonski tim, a do pobede ih je vodila odlična odbrana i sjajna serija u završnici druge deonice.
Posebnu ulogu u odličnoj defanzivi imao je Branko Lazić. Zvezdin specijalista za odbranu odlično je zatvorio Barselonine bekove i bio jedan od najzaslužnijih za važan trijumf:
”Jako bitna i velika pobeda. Odigrali smo jednu veoma dobru utakmicu, bez obzira na to što su bili oslabljeni Barselona je veliki tim. Čestitke ekipi na dobroj igri i hvala navijačima na velikoj podršci. Moramo da se spremamo već za naredni meč koji nas očekuje već u petak.”, rekao je Lazić i dodao:
”Jedini ključ za pobedu je bio svesti Barselonu na što manje poena. Mi smo uspeli u tome i agresivnom igrom da poremetimo njihovu organizaciju.”
Zvezda već u petak igra u Atini, a paklen ritam zahteva da se o velikim pobedama ne priča previše.
”Da li je moguće odmah zaboraviti ovaj meč? Pa, teško je reći. Moramo da zaboravimo što je pre moguće ovaj meč jer već u petak igramo u Atini protiv još jednog odličnog tima kakav je Panatinaikos.”, zaključio je Lazić.
Još jedna bitna karika u odbrambenom bedemu crveno-belih je i Marko Simonović koji se nalazi u fantastičnoj šuterskoj formi. Nakon odličnog izdanja u Istanbulu popularni ”Sima” briljirao je i u krucijalnoj seriji protiv Barselone. Kao i uvek skromni Simonović istakao je isključivo timske zasluge:
”Sjajna atmosfera, sjajna utakmica i sjajan rezultat. Zaista velika pobeda, ali nema mnogo vremena za slavlje. Odigrali smo odličnu odbranu i uveli ih u lošiji ritam, a onda na drugoj strani pogodite neki teži šut i na to kada nadovežemo publiku… Već godinama na tome temeljimo igru i rekao bih da nam ne ide loše.”, ”spuštao je loptu” Simonović, a onda se osvrnuo na navijače:
”Puno mi je srce zbog ovacija, evo i sada sam se naježio kada se setim. Kada sam ušao u igru sam po sebi je postojao adrenalin, a nakon ovacija je bio još veći. Praktično nisam znao gde pre.”, rekao je krilni igrač crveno-belih koji se na kratko osvrnuo i na meč sa Panatinaikosom:
”Već ujutru idemo put, sledi nam oporavak i priprema. Gostujemo velikom klubu. Očekivala se njihova pozitivna reakcija posle lošijeg početka. Mi se jesmo istrošili dosta, ali daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo za meč u Atini.”, zastao je na kratko Simonović, a potom dodao:
”Mi smo se i prošle godine dobro spremili za utakmicu sa njima kada je bilo važno za prolaz u Top 8. Dobar skauting je već odrađen, imamo plan i nadam se da ćemo i ove godine uspeti da probamo da odradimo dobar posao.”, istakao je reprezentativac Srbije.
Neizbežno pitanje je bilo i kako se oporaviti u tako kratkom roku:
”Posle ovakvih utakmica nema spavanja. Profesionalac sam već dugo godina, ali posle svake utakmice, čak i protiv slabijih timova bez potcenjivanja, nema odmora. Protiv Galatasaraja smo legli oko tri, pola četiri, a u pola pet ustajali da bismo krenuli na let za Beograd. Teško je, ali profesionalci smo i moramo da se potrudimo da to sakrijemo na najbolji mogući način. Biće teško i Panatinaikosu.”, pominjanje Galatasaraja bio je povod za još jedan osvrt na fantastičan rezultat Zvezde i njegovu brilijantnu partiju u Istanbulu:
”Samo sam hteo da pobedimo. Meni je pobeda mnogo bila bitna, a tek posle sam video koliko je navijačima značila pobeda protiv Galatasaraja. Stvarno sam dobio i CV i hvala im na toj podršci. Mi treniramo maksimalno, dajemo sve od sebe. Pogledajte samo naš trening to sve ”pršti”, a kako mi volimo žargonski da kažemo ”kidamo se”.”, zaključio je Simonović.

Utakmica Panatinaikos – Crvena zvezda mts igra se u petak od 20.15 časova.

Скочи на траку са алаткама