Fudbal Fudbal/Vesti

Crveno-beli u četvrtfinalu Kupa Srbije

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su, posle tri godine, uspeli da se plasiraju u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja. Pred oko 3000 navijača savladan je prvoligaš iz Borče. Duel sa ekipom iz predgrađa Beograda ostaće upamćen i po debiju Stefana Miloševića i mladog Luke Adžića.

Razlika u kvalitetu dva tima bila je vidljiva od samog početka utakmice, međutim crveno-beli su prolaz u narednu rundu Kupa izborili tek u poslednjem kvartalu utakmice. Utisak je da izabranicima Miodraga Božovića nije bilo potrebno da pruže maksimum svojih mogućnosti tokom celog susreta. U prvih 45 minuta sva uzbuđenja mogu se pobrojati na prste jedne ruke. Pokušaj Plavšića, jednom Huga i Srnića i to je bilo sve.

U nastavku dosta više lepih akcija i prilika. Vrlo zapažen bio je Andrija Luković koji je pružio odličnu igru koju nije imao sreće da kruniše golom. Mladi fudbaler dva puta je pogađao okvir gola. Prvi put iz slobodnog udarca a zatim u 68. minutu i iz igre. Upravo nakon odbitka lopte od stative u pomenutom trenutku, lopta je došla do Srnića koji je gotovo neometan doveo svoj tim u vođstvo. Od tog momenta pitanje je bilo samo koliko će lopti završiti u mreži golmana BSK-a Slaviše Bogdanovića. Prednost je u 70. minutu duplirao Hugo nakon što se odlično izborio za prazan prostor i priliku.

Konačnih 3:0 postavio je Orlandić dva minuta pre kraja iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Pred golom Borčana je srušen Mičel Donald.

Pomalo deluje nestvarno da klub renomea Crvene zvezde tri godine nije učestvovao u završnici Kupa. Ovim trijumfom najtrofejniji srpski klub ostao je u trci za osvajanje oba domaća trofeja.

Prolaz među osam najboljih timova u najmasovnijem takmičenju je bio cilj najtrofejnijeg srpskog kluba pred ovaj meč i on je ostavren. Sve drugo što se danas dogodilo na stadionu „Rajko Mitić“ biće brzo zaboravljeno. Na proleće Crvena zvezda igraće na dva fronta i sigurno je jedan od glavnih pretendenata na osvajanje oba trofeja.

Narednog vikenda nastavlja se domaći šampionat, a na najveći srpski stadion stiže Rad.

Crvena zvezda – BSK 3:0 (0:0)
Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 3.200. Sudija: Marko Popović (Beograd). Strelci: Srnić u 68′, Vieira u 70′ i Orlandić (penal) u 88′.

Crvena zvezda: Supić, Petković, Le Talek, Fibel, Milošević, Donald, An. Luković, Babunski, Plavšić, Srnić, Vieira.
Rezerve: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Anđelković, Račić, Adžić, Orlandić.

BSK: Bogdanović, Iličić, Grbić, Cvetković, Marinković, Plavšić, Janković, Kiković, Džugurdić, Pobulić, Žerađanin.
Rezerve: Šegavac, Todorić, Počuča, Radak, Jokić, Žmirić, Vujadinović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama