Фудбал Фудбал/Вести

Božović: Milošević i Luković protiv BSK-a

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Zvezda ove srede nastavlja svoj pohod u Kupu Srbije. U osmini finala crveno-beli će na svom terenu sutra, 26. oktobra, sa početkom od 16 časova dočekati ekipu BSK-a.

Šef stručnog štaba Miodrag Božović izneo je svoja očekivanja pred ovaj meč.

– Jedan od ciljeva naše ekipe je da osvoji Kup. Prethodno iskustvo pokazuje da treba da budemo oprezni jer smo prošle godine eliminasi od Borca, pre dve godine smo takođe ispali u osmini finala tako da neće biti lako. Svaka ekipa ima velike ambicije da ostvari neki zapaženi rezultat u Kupu. Ovo je takmičenje u kojem nema ispravke, ali nadam se da ćemo biti bolji i da ćemo pobediti na svom terenu. Sve osim naše pobede bila bi katastrofa – rekao je Božović.

Miodrag Božović govorio je o sutrašnjem rivalu.

– Gledao sam ih na utakmici protiv Mačve, poznajem njihovu ekipu zato što u svojim redovima imaju nekoliko igrača koji su trenirali sa nama. Iličić i Marinković su bili sa nama na pripremama u Sloveniji, Jokić i Žerađanin su ponikli u Zvezdi. Njihov najbolji igrač je Tripković, snažan je i dobar u skoku tako da će predstavljati opasnost. Igra protiv Zvezde je veliki motiv svim našim bivšim igračima i sigurno će pružiti svoj maksimum, ali, bez nemre da nekog uvredim, da su bolji ostali bi ovde.

Protiv BSK-a šansu će dobiti i dvojica igrača koja nisu zabeležila zavidnu minutažu u dosadašnjem prvenstvu.

– Osim Kange svi igrači su zdravi. Od prvog minuta će igrati Andrija Luković i Stefan Milošević. Želim da dam šansu igračima koji nisu imali veliku minutažu. Oni su mladi i talentovani fudbaleri koji zaslužuju priliku u ovakvim utakmicama, mada prava šansa je tek kada odigraju nekoliko mečeva u kontinuitetu. Ne možete posle jedne utakmice da kažete da li je to to. Sa druge strane, teško je i svima pružiti priliku. Što se tiče Ilića, na njegovom mestu je konkurencija oštra. Hugo će sigurno igrati, a tu su i Orlandić i Sikimić tako da je teško da on sada dobije šansu, ali sigurno da ćemo pokušati i njega do kraja sezone da uklopimo u tim. Neizvesna je i pozicija golmana. Manojlović ima mali problem sa mišićem, osetio je bol na zagrevanju u Subotici. Videćemo da li će biti potrebe da ga Supić ili Kahriman zamene.

Iskusni strateg osvrnuo se na prethodni prvenstveni meč u Subotici.

– Teren u Subotici nas je primorao da igramo brzo. Bilo je teško igračima jer je teren strašno neravan, zato je bilo mnogo dugih lopti i tranzicije. Raduje me što smo igrali dobro i što smo stvorili dosta šansi, iako nismo pobedili. Neki pišu da smo bili uspavani, ali ja sam zadovoljan onim što smo prikazali – zaključio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама