Кошарка Кошарка/Вести

RADONjIĆ: OVO JE ŽIVA IGRA I MI SMO LjUDI

Izvor: SD Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić istakao je posle trijumfa nad Igokeom da će zbog zgusnutog rasporeda biti puno oscilacija, ali da su najvažnije pobede.

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su šesti uzastopni trijumf u ABA ligi. Nije bilo lako, ali je pobeđena Igokea rezultatom 68:66. Zvezda je odigrala odlično prvo poluvreme i nešto slabije drugo, ali kada je karakter bio na ispitu crveno-beli ni ovog puta nisu zatajili. To je istakao i Nemanja Dangubić koji je meč završio sa devet poena.

– Čestitam Igokei na odličnoj utakmici. Očekivali smo težak meč. Otvorili smo veoma dobro utakmicu, ali u nastavku nismo igrali kako treba. Protivnik je to iskoristio i uveo nas u neizvestan meč. Ipak, pokazali smo karakter i na kraju uspeli da dođemo do pobede – rekao je Dangubić.

Nakon izlaganja beka Crvene zvezde mts svoje viđenje utakmice izneo je Dejan Radonjić.

– I u najavi smo rekli da nas čeka težak meč i postojao je određeni niz razloga zašto sam tako smatrao. Ovaj meč ukazuje na to šta nas čeka u narednom periodu. Utakmica je na startu bila veoma dobra. Bili smo odlični u odbrani i rastrčani – na kratko je zastao Radonjić, a potom dodao:

– Već u drugoj četvrtini je nagoveštavalo da ćemo imati probleme. Početak trećeg perioda nije bio napadački kako treba i kako smo navikli. Igokea je to iskoristila. Odbrana je bila dobra, ne mogu da kažem da nije, ali nismo uspevali iz nje da dođemo do nekih lakih poena. Ušli smo u neizvestan meč i pobedili. Pre meča sam tražio od igrača samo da pobedimo i mi smo to ostvarili. Biće puno ovakvih mečeva, a ja se nadam da će završnice biti iste – u smislu pobeda – rekao je trener crveno-belih.

Nema puno vremena za odmor, ekipa već u ponedeljak uveče prvim treningom u „Kombank Areni“ počinje pripreme za veliku utakmicu sa Barselonom.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама