Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Zvezdi bod u Pančevu

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde doživele su i drugi poraz u Superligi Srbije, pošto su u 2. kolu izgubile od Dinama u Pančevu rezultatom 3:2, po setovima 12:25, 25:23, 14:25, 25:20, 15:13.

Iako su naše odbojkašice vodile sa 1:2 u setovima, Dinamo je preokrenuo rezultat i uzbudljivoj završnici osvojio dva boda.

Crveno-bele su ušle u meč veoma motivisano, željne da anuliraju poraz iz prvog kola. Silovit start našoj ekipi je doneo prednost od 1:5 u prvom setu. Vrlo brzo Zvezda je povela sa 2:8, a potom i 4:11. Izabranice Mirjane Musulin su preko Katarine Čanak i greškama domaćih vezala nova tri poena i naterala trenera Dinama Aleksandra Vladisavljeva da zatraži drugi tajm aut. Bojana Milenković je poenom iz napada, a onda i blokom Zvezdi donela dvocifrenu prednost (8:18). Brojnim izmenama Vladisavljev je pokušao da poremeti igru našeg tima, ali je servis Milenkovićeve i odlična igra na mreži donela Zvezdi vođsto u setovima – 12:25.

Drugi set je bio veoma uzbudljiv. Naše odbojkašice su na početku ovog perioda igre dosta grešile, što je Pančevkama donelo vođstvo od 8:5. Došlo je do promene na poziciji tehničara u našem timu, ušla je Ana Jakšić umesto Kristine Đurić. Zvezda je držala rezultatski priključak sve do 11:9, kada je Dinamo serijom od 6:1 stigao do sedam poena viška. Musulin je pokušala tajm autima i izmenom Stijepić/Bukilić da poremeti servis Spremo i to je uspela tek posle drugog tajm auta. Dinamo je čuvao stečeno vođstvo. Bukilić se vratila u igru, a domaće su vodile sa 22:14. Ipak, crveno-bele se nisu predavale. Greškama rivala, a onda i dobrim servisima Milenkovićeve sustižu doomaće (23:21). Međutim, nisu imale snage za potpuni preokret, pa je Dinamo izjednačio – 25:23.

Treći set je u potpunosti pripao Zvezdinim damama. Ponovo je odlična na servisu bila Bojana Milenković, a Zvezda je sa šest poena u nizu povela 2:7. Nova serija crveno-belih usledila je kada je na servis liniju stala Vanja Bukilić, kada su domaće mnogo grešile, i Zvezda je došla do dvocifrenog vođstva (4:14). Vladisavljev je dosta menjao, ali to nije donelo rezultata. Zvezda je održavala svoje vođsto i ponovo je povela – 14:25.

Naše odbojkašice su dobro započele četvrti set. Povele sa 1:4, ali ih je Dinamo odmah sustigao. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve dok Pančevke nisu vezale tri poena i povele 10:7. Zvezda je preko Nikoline Lukić i Vanje Bukilić izjednačila (16:16), a onda i blokom Ane Jakšić povela. Međutim, odbojkašice Dinama vezuju pet poena i dolaze do ubedljivog vođstva u završnici seta (21:17). Greškama rivala Zvezda je prišla na dva poena, ali su domaće ponovo nanizale tri poena i izjednačile – 25:20.

Loše je po naše devojke počeo odlučujući deo meča. Dinamo je igrao vrlo dobro, a crveno-bele su dosta grešile, pa su domaće stigle do 8:2. Bilo je vrlo teško vratiti se u igru, a blokovi Katarine Čanak vratile su veru našim odbojkašicama (9:5). Ipak, Zvezda do same završnice nije uspela da ugrozi vođstvo Pančevki, koje dolaze do četiri vezane meč lopte. Crveno-bele su tri neutralisale, ali ne i četvrtu, pa je Dinamo slavio sa 15:13.

Najefikasnija u redovima našeg tima bila je Bojana Milenković sa 20 osvojenih poena, dok je Nikolina Lukić osvojila 19 poena, a Katarina Čanak 13.

U trećem kolu Superlige Crvena zvezda narednog vikenda dočekuje Železničar iz Lajkovca.

DINAMO – CRVENA ZVEZDA 3:2 (12:25, 25:23, 14:25, 25:20, 15:13)
Pančevo – Dvorana: HS “Strelište”. Sudije: Radovanović i Jovanović. Trajanje meča: 106 minuta.
DINAMO: Ašćerić 5, Đurđević (libero), Lazić 13, Milovanović 2, Vladisavljev (libero), Trajković 1, Petković, Simić, Kocić 15, Spremo 3, Marković 5, Jovanović 1. Trener: Aleksandar Vladisavljev.
CRVENA ZVEZDA: Čanak 13, Jakšić 3, Đurić 3, Vukomanović (libero), Radmilović 7, Milenković 20, Bukilić 13, Stijepić 2, Lukić 19. Nisu igrale: Vidojević, Jejić i Ašonja. Trener: Mirjana Musulin.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама