Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda ubedljivo savladala Spartak iz Ljiga

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Spartak iz Ljiga sa 3:0, po setovima 25:20, 25:16, 25:15, u 2. kolu Superlige Srbije.

Prvo ozbiljnije vođstvo u prvom setu Zvezda je ostvarila posle četiri nanizana poena (10:5) kada je na servisu bio Nikola Veljović. Izmenom na poziciji tehničara, kada je u igru umesto Jokanovića ušao Arsenoski, Bogdan Veličković je pokušao da prekine seriju poena i sustigne crveno-bele. Zvezda je održavala vođstvo, a nakon bloka Filipa Samardžića, treenr gostiju je zatražio tajm-aut. Blok Vuka Milutinovića i as servis Aleksandra Blagojevića naterali su goste na novu izmenu. U završnici seta trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski je u “vatru” ubacio Milutina Nejića koji je zamenio Samardžića, a naša ekipa je rutinskom igrom došla do sedam set lopti (24:17). Spartak je sa tri vezana ponea naterao Kobiljskog na tajm aut, nakon čega je Maksimović napravio servis grešku, pa je Zvezda povela – 25:20.

Crveno-beli su silovito započeli drugi set. Poveli su sa 5:0, pa je Veličković zatražio tajm aut. Zvezda je održavala prednost. Bilo je 10:5, kada je napravljena izmena na mestu tehničara u Spartaku, nakon čega je naša ekipa osvojila naredna četiri poena. Gosti su čestim izmenama u postavi pokušavali da poremete raspoložene odbojkaše Crvene zvezde, ali u tome nisu uspeli. Kobiljski je u igru ubacio Nejića, a potom Petrovića i Gmitrovića. Crveno-beli su imali i 11 poena prednosti (21:10), ali Spartak preko Jovanovića smanjuje na 21:14. Ipak, naši odbojkaši nisu dozvolili rivalu da se u završnici seta razigra i dolaze do vođstva od 2:0 – 25:16.

Ponovo je Zvezda, kao i u prvom setu, napravila seriju kojom je povela sa 10:5. Međutim, Spartak je uspeo da priđe na samo poen zaostatka (11:10), ali je potom, kada je Blagojević bio na servis liniji, Zvezda ponovo osvojila pet poena u nizu (18:11). Više nije bilo dileme, Zvezda je sigrunom igrom privela meč kraju – 25:15.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je korektor Aleksandar Blagojević sa 21 poneom, dok je Dušan Stojsavljević osvojio 14 poena.

Odbojkaše Crvene zvezde u sredu 26. oktobra očekuje meč osmine finala Kupa Srbije u Staroj Pazovi protiv Jedinstva, a narednog vikenda na programu je 3. kolo Superlige Srbije kada crveno-beli gostuju ekipi Klek Srbijašume.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK (LJ) 3:0 (25:20, 25:16, 25:15)
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Sudije: Zotović i Cvetković. Trajanje meča: 77 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Samardžić 4, Petrović, Gmitrović, Mašulović, Milutinović 6, Nejić, Stojsavljević 14, Munćan 1, Blagojević 21, Veljović 5. Nije igrao: Škrbić. Trener: Dragan Kobiljski.
SPARTAK (LJ): Jestrović 1, Jovanović 9, Gajević 10, Maksimović 6, Lazarević 3, Glavinić 1, Arsenoski 2, Jokanović 1, Milovanović 1, Janković (libero), Jelić 3. Nije igrao: Đorđević. Trener: Bogdan Veličković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама