Košarka Košarka/Najava utakmica

6. kolo, ABA liga; Crvena zvezda – Igokea

Autor: CZBG, Stefan N.

Nakon velike evropske pobede u Turskoj, Crvena zvezda nastavlja svoje regionalno putovanje. Novi protivnik koji će piti dočekan u dvorani Aleksandar Nikolić je Igokea.

Crveno-beli će i sutra gledati da nastave svoj niz pobeda koji su započeli ove sezone u ABA ligi. Treba napomenuti da Igokea nakon startnog poraza od Cibone igra dosta dobro. Vezali su 3 pobede i nesrećno izgubili od Budućnosti košem u poslednjoj sekundi.

Trener ekipe Dragan Bajić dosta dobro vodi ekipu. Već je dugo vremena tu, i njegovi timovi imaju prepoznatljivu igru. Dosta slobode u napadu, sa preuzimanjima u odbrani. Lider ove ekipe je Džejms Robinson, koji je preskočio samo prvu utakmicu protiv Cibone. Odličan skorer na poziciji plejmejkera. U te 4 utakmice postigao je ukupno 85 poena uz šut iz igre 32/53 (~61%). Voli da koristi prodor igru i ide do table. Šut nije jača strana njegove igre, ne uzima često šuteve, više voli da nadribla unutar linije za 3 poena, ako ga u piku čuvaju popularno rečeno ‚ispod‘ bloka.

Tu su još igrači poput Vuka Radivojevića i Strahinje Mićovića koji predstavljaju opasnost, uz još jednog stranca Brendona Fortenberija. Cenarsku liniju dopunjuju Draško Albijanić i Danilo Šibalić. Još jedan igrač koji je bitan u rotaciji je Đorđe Milošević. Radivojević je preskočio poslednje dve utakmice, ali verovatno će se „skinuti“ za utakmicu protiv svog bivšeg kluba.

Igokea je tim koji dužinom klupe sigurno ne može da odgovori Zvezdi. Za očekivati je da će koncentracija u jednom momentu pasti, kada Zvezda treba iskoristiti svoja ‚dva minuta‘ i tako uvesti utakmicu u mirniji tok. Sa druge strane, Igokea je nekoliko puta bila crveno-belima nezgodan rival, i treba biti obazriv. Koban po izabranike Deje Radonjića je najčešće bio i bivši igrač Crvene zvezde Vuk Radivojević, sa svojim prepoznatljivim šutevima za 3 poena.

Da li je još uvek rano očekivati debi Petra Rakićevića u dresu Crvene zvezde, teško je reći. Ipak, treba očekivati možda manju minutažu nekih igrača poput Jovića koji je protiv Galatasaraja sigurno proveo više vremena na terenu nego što je to bilo predviđeno.

Utakmica će se odigrati u nedelju, sa početkom od 21čas. Prenos će biti emitovan na kanalima Arene sport.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama