Košarka Košarka/Vesti

Crveno-beli stigli u Istanbul

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su u Istanbul gde ih u petak očekuje meč 2.kola Evrolige sa ekipom Galatasaraja. Očekivanja pred meč trenera Radonjića, kapitena Mitrovića i iskusnog Milka Bjelice.
Trener Dejan Radonjić izvešće ekipu predvođenu kapitenom Lukom Mitrovićem na trening u četvrtak u 20 časova, a meč sa turskim timom nosi i predznak “viokog rizika” zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića. Ipak, ekipa i stručni štab maksimalno su fokusirani na parket i predstojećeg protivnika u dvorani “Abdi Ipekči”:
“Ulazimo u strašan ritam, gostovanje u Istanbulu je uvek teško i specifično gostovanje, a nakon te utakmice u dosta u kratkom vremenskom periodu očekuje nas mnogo utakmica. Galatasaraj je ekipa koja se uz Darušafaku najviše promenila, u igračkom kadru. Doveli su mnogo dobrih igrača, sjajnih individualaca sa 20 poena u rukama, svako može da iskoči da prelomi meč. Ipak, idemo tamo sa jasnim ciljem, ne zanima nas ko je na drugoj strani, timska igra je naša predost u ovom trenutku u odnosu na njih, i agresivna odbrana koja koja im ne prija. Uloga favorita je svakako na njima, ali idemo bez bele zastave. Ako odigramo, kao što smo igrali u većem delu utakmice protiv Darušafake, imamo itekako šanse” rekao je kapiten crveno-belih Luka Mitrović.
Milko Bjelica, prvotimac KK Crvena zvezda mts:
“Ovo je važna utakmica za nas, pokušaćemo da iznenadimo Galatasaraj koji je dosta izmenjen, i ima puno kvalitetnih igrača, tražićemo svakako našu šansu. Nije iznenađenje što su izgubili od CSKA, ali imaju kvalitet, ne zanima nas podrška i uzavrela atmosfera na tribinama, gledaćemo samo nas, i našu igru. Igrali smo dosta takvih utakmica i spremni smo…”
Dejan Radonjić, trener KK Crvena zvezda mts:

“Svesni smo činjenice da je priprema za ovakav meč uvek specifična zbog tragedije koja nas je zadesila pred dve godine, i nešto što utiče na specifičnost mečeva sa Galatasarajem. Idemo u Istanbul znajući da moramo da odigramo dobar meč. Galatasaraj je napravio odličan, vrlo kvalitetan tim, sa čak 9 stranaca, imaju iskustvo, veliki napadački potencijal.Znamo da nas čeka vrlo težak meč u Istanbulu po svim aspektima, i tako ćemo se i pripremati za ovu utakmicu”

I trener crveno-belih ponovo apostrofira vrlo težak kalendar za ekipu, posebno u prvom delu sezone:
“Ovakav ritam utakmica je nešto o čemu smo već pričali, planirali kalendar, i nešto sa čime smo se već susreli u borbi za trofeje, prošle sezone, ali se nismo sa ovakvim kalendarom susretali u prvom mesecu takmičenja.Imaćemo još ovakvih situacija tokom sezone, ali treba sačekati i videti kako će to sve da se odrazi na kvalitet igre, ambijent, na kraju krajeva i rezultate tima. Po prvi put imamo u jednom kratkom intervalu,imamo i situaciju sa dva meča u dva dana, Barselona u Beogradu, pa Atina i Panatinaikos, pa Bar…Ovo govorim, ne upozoravajući šta nas čeka, već upoznavajući okruženje šta nas očekuje, i na moguće oscilacije u novoj situaciji koja nas očekuje.Mi ćemo dati sve od sebe da sve ovo iznesemo na pravi način, ali i da budemo najbolji kada je to takmičarski najpotrebnije” rekao je trener KK Crvena zvezda mts.
Meč Galatasaraj – Crvena zvezda mts igra se u petak od 19 časova, uz direktan prenos na “Sportklubu”, ekipa se u Beograd vraća već u subotu u prepodnevnim časovima.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama