Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Šampion Srbije startovao trijumfom

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde zabeležili su pobedu od 3:0 na gostovanju Nišu u 1. kolu Superlige Srbije.

Crveno-beli su odlično počeli duel sa Nišlijama. Poveli su sa 5:10, a vrlo brzo su stečenu prednost povećali na 7:16. Domaćin je uspeo da smanji zaostatak na 16:21, ali je vođstvo naših odbojkaša bilo nedostižno. Zvezda je povela 18:25.

Niš je zaigrao mnogo bolje u nastavku susreta. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Do kraja seta nijedan tim nije uspevao da se rezultatski odvoji od protivnika, a Niš je prvi došao do set lopte i prilike za izjednačenje. Međutim, Gmitrović im to nije dozvolio. Prvo je poentirao, a potom je blokom Zvezdi doneo prvu set loptu. Odličnim servisom Munćan je stavio tačku na ovaj set i crveno-beli su udvostručili vođstvo – 24:26.

Činilo se da će izabranici Dragana Kobiljskog lako izaći na kraj sa domaćinom. Poveli su crveno-beli sa 5:8, ali je Niš uspeo da preokrene rezultat u svoju korist 10:9. Kobiljski je napravio izmenu na poziciji tehničara, umesto Veljovića u igru je ušao Petrović. Zvezda je uhvatila priključak, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Zvezda ne uspeva da iskoristi prvu meč loptu. Blokom Mutapčije domaći stižu do prilike da smanje rezultat u setovima, ali Stojsavljević donosi novo izjednačenje. Crveno-beli dolaze do druge meč lopte, ali ni nju nisu uspeli da iskoriste. Novi blok domaćina im je doneo novu set loptu, koju ne koriste, a onda sa dva sjajna servisa Stojsavljevića Crvena zvezda dolazi do pobede – 27:29.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Dušan Stojsavljević sa 21 poenom, dok je Aleksandar Gmitrović upisao 15 poena.

U 2. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda će ugostiti Spartak iz Ljiga.

NIŠ – CRVENA ZVEZDA 0:3 (18:25, 24:26, 27:29)
Niš – Dvorana: SC Čair. Sudije: Mirko Janković i Savo Kovačević.
NIŠ: Lukić, Pejčić 3, Pavlović 7, Mutapčija 11, Brčić, Stojković 8, Kostadinović (libero), Pržić 19, Mijalković 5. Nisu igrali: Rakić, Jović i Ilić. Trener: Dragan Svetozarević.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Samardžić 4, Petrović, Gmitrović 15, Mašulović 3, Milutinović, Nejić, Stojsavljević 21, Munćan 7, Veljović 3. Nisu igrali: Škrbić i Blagojević. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама