Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Poraz Crvene zvezde na početku prvenstva

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

U prvom kolu Superlige Srbije odbojkašice Crvene zvezde su izgubile od aktuelnih šampionki, Vizure sa 0:3, po setovima 17:25, 19:25, 21:25.

Nakon gubitka prvog trofeja u novoj sezoni, Vizura je protiv naše ekipe pokazala zašto je bila najbolja u prethodnoj sezoni. Povele su gošće sa 4:8, ali crveno-bele brzo uspevaju da uhvate priključak (8:9). Usledile su serije poena, čas na jednoj, čas na drugoj strani. Posle izjednačenja 13:13, “ajkulice” su osvojile 7 poena u nizu i bilo je jasno da će naše devojke posle prvog seta biti u zaostatku. Vizura je povela sa 17:25.

Zvezda je bila nešto bolja na početku drugog seta, ali je dosta i grešila u napadu, pa je Vizura i dalje pretila. Gošće su serijom od 6:1 preokrenule rezultat u svoju korist (9:13). Crveno-bele preko Bojane Milenković i Nikoline Lukić uspevaju da stignu vođstvo rivala, ali novom serijom Vizura dolazi do 15:21. Mirjana Musulin je pokušala izmenom na mestu tehničara (Đorđević umesto Đurić), ali ta promena nije donela rezultata i Zvezda je zaostajala dva seta – 19:25.

Naše odbojkašice su najveći otpor šampionkama pružile u trećem periodu igre. Povele su crveno-bele sa 8:5, kada je trener gošći zatražio tajm aut, nakon čega je Vizura izjednačila. Zvezda je imala minimalno vođstvo sve do 16:16, a onda je usledila rezultatska “klackalica”. Vizura prva uspeva da se odvoji, prvo stiče dva, a potom i tri poena viška. Gošće dolaze do tri meč lopte, prvu koriste i odnose bodove sa Banjice – 21:25.

U timu Crvene zvezde se istakla Vanja Bukilić sa 13 poena, dok je Nikolina Lukić dodala 10 poena. Po 8 poena osvojile su Bojana Milenković i Katarina Čanak.

U 2. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda gostuje Dinamu u Pančevu.

CRVENA ZVEZDA – VIZURA 0:3 (17:25, 19:25, 21:25)
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Sudije: Dejan Rogić i Stanislava Simić.
CRVENA ZVEZDA: Čanak 8, Đurić 2, Vukomanović (libero), Jejić, Radmilović 1, Đorđević, Milenković 8, Bukilić 13, Lukić 10. Nisu igrale: Jakšić, Stijepić i Ašonja. Trener: Mirjana Musulin.
VIZURA: Erić 1, Ašković 10, Lozo 11, Kocić 9, Lazović 10, Aleksić 14, Pušić (libero), Veselinović 2, Ćirović, Mićunović (libero). Nisu igrale: Gajević i Zlatković. Trener: Dragutin Baltić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama