Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Njegoš (Lovćenac) – Crvena zvezda 0:4 (0:4)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

 

Fudbaleri Crvene zvezde su u prijateljskoj utakmici koja je igrana u Lovćencu, ubedljivo savladali Njegoš.

540-njegos-fsd.jpg

Stadion: FK „Njegoš“
Gledalaca: 500
Sudija: Novak Simović (Lovćenac)
Strelci: Vieira u 14′, 21′ i 39′, Plavšić u 28′.

Njegoš: Plavljenić, Perović, Brezovac, Radovanović, Bracanović, Kotaraš, Pavićević, Kočić, Mrvaljević, Milunović, Miljenović.
Rezerve: Nikolić, Ljubisavljević, Marić, Pejović, Laličić, Ćeranović.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Fibel, Rendulić, Milošević, An. Luković, Račić, Babunski, Plavšić, Srnić, Vieira.
Rezerve: Supić, V. Nikolić, L. Ilić, Adžić, S. Ilić, Orlandić.

Uoči utakmice koja je igrana povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja FK Njegoš, delegacija Crvene zvezde dočekana je u opštini Mali Iđoš. Predsednik opštine Marko Lazić zahvalio se Zvezdi što je prihvatila poziv i uveličala proslavu. Delegaciju Crvene zvezde činili su Zvezdan Terzić, Dragan Džajić, Svetozar Mijailović, Miodrag Božović, Blažo Raosavljević i Stefan Pantović. Predstavnici oba kluba razmenili su prikladne poklone i poželeli mnogo uspeha i napretka srpskom fudbalu.

Na terenu nije bilo mnogo neizvesnosti. Za Crvenu zvezdu su nastupili fudbaleri koji u nedelju nisu igrali, ili su odigrali mali broj minuta protiv Čukaričkog. Pobednik nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Najistaknutiji pojedinac u našim redovima bio je portugalac Hugo Vieira. On je načeo domaćina u 14. minutu, i to nakon greške štopera koji je poklonio loptu našem napadaču, a Hugo takvom poklonu nije pogledao u zube – 1:0. Svoj drugi gol Vieira je postigao u 21. minutu. Bio je snalažljiv, dokopao se lopte nakon gužve, i uspeo da prebaci istrčalog Plavljenića. Strelac trećeg gola bio je Srđan Plavšić, a Hugo je još jednom imao zapaženu ulogu. Nakon njegovog šuta koji je golman odbranio, lopta se odbila u polje a na nju je natrčao Plavšić i zatresao mrežu. Konačan rezultat prvog dela igre postavio jeVieira, svojim trećim golom u 39. minutu.

U drugom delu šansu su dobili svci igrači sa klupe, te je Zvezda nastupila u sastavu:Supić, Cvetković, Fibel, Rendulić, Milošević, Račić, L. Ilić, Adžić, Nikolić, Orlandić, S. Ilić. Ispostavilo se, međutim, da je rezultat prvog poluvremena ujedno bio i konačan rezultat utakmice. Podmlađen sastav Crvene zvezde u drugom poluvremenu nije uspeo da stvori nijednu pravu priliku. Najbliži golu bio je Uroš Račić nakon dobrog šuta, ali nedovoljno dobrog da bi se savladao čuvar mreže domaćina.

Njegoš je u samoj završnici utakmice imao priliku da postigne počasni gol. Tomas Fibel je skrivio jedanaesterac, loptu je namestio Vukadin Milunović, ali je šutirao pre gola. Ostalo je Njegoš – Crvena zvezda 0:4.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама