Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Zvezda dobro krenula, Breša na kraju sigurna

Izvor: http://www.vaterpolovesti.com

Vaterpolisti Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su na kvalifikacionom turniru u Breši pretrpeli i drugi poraz, od domaćina rezultatom 9:5. Međutim, crveno-beli mogu da budu zadovoljni, jer su protiv mađarskog OSC-a bili veoma blizu povoljnog rezultata (8:7), a i protiv vicešampiona Italije su prikazali dobru igru u jednom delu meča. Zvezda se u nedelju u poslednjem kolu drugog kruga sastaje sa ruskim Sintezom.

(Foto: facebook.com/crvenazvezdavk)

U prvim menutima meča vodila se izjednačena borba, igralo se gol za gol. U redovima crveno-belih blistao je najbolji igrač sa početka sezone, Filip Ćorić, koji je postigao dva gola. Beogradskom klubu prvo vođstvo doneo je Veljko Tankosić i sa rezultatom 4:3 otišlo se na kratak odmor posle prvih osam minuta.

Italijani su u nastavku uspostavili kontrolu nad utakmicom i već posle 60 sekundi igre u drugoj četvrtini preokrenuli su. Crveno-beli su dobili nekoliko isključenja, što je Breša koristila i na poluvremenu je vodila 6:4. Slično je bilo u trećoj deonici. Zvezda se uglavnom branila sa igračem manje, a domaći su uvećavali prednost. U poslednjoj četvrtini Breša je povela 8:4, a nešto kasnije i 9:4, pa je sve bilo rešeno.

Konačnih 9:5 postavio je Ćorić, koji je bio i najefikasniji igrač gostiju sa tri gola. Kod Zvezde su Nikola Nikolov i Veljko ankosić postigli po jedan, a kod pobednika se istakao Valerio Rico sa tri pogotka. Dva puta je precizan bio Petar Muslim, a po jednom Sava Ranđelović, Kristian Prešuti, Zeno Bertoli i Kristian Napolitano.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама