Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Nemamo vremena za patnju

Izvor: KK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts istakao je da žali za porazom, ali i da su njegovi izabranici pokazali mnogo toga dobrog na ovom meču.

Crvena zvezda mts jeste poražena, ali se nikako nije obrukala. Mladi sastav crveno-belih je možda i nadmašio svoje trenutne mogućnosti u okršaju sa sjajnim protivnikom. Tim selektovan od strane nekadašnjeg trenera NBA šampiona Klivlenda, Dejvida Blata, bio je potučen u prvom poluvremenu, ali je onda pokazao snagu u drugom poluvremenu. Na kraju Darušafaka je pobedila rezultatom 73:70.
Razloga za slavlje nažalost nema, ali za ponos ima. Takvog stava bio je i trener Crvene zvezde Dejan Radonjić:
”Čestitam Darušafaki na zasluženoj pobedi. Bili smo u poziciji da sa jednim, dva bacanja ili zicerom dođemo do iznenađenja. Počeli smo veoma dobro i kontrolisali smo utakmicu u prvom poluvremenu. Gotovo je bilo neverovatno kada smo pogledali semafor nakon 20 minuta igre. U drugom poluvremenu nismo zadržali tako visok nivo igre u napadu. Naša prednost je padala, ali smo i pored toga zadržali priliku da ponekim slobodnim bacanjem ili pogođenim zicerom da pobedimo. Nismo uspeli, a oni su uspeli da realizuju naše greške. Mislim da smo mi pobedili da bi bilo potpuno zasluženo, a ovako i njihova pobeda je takođe zaslužena.”, rekao je Radonjić, a potom dodao:
”S obzirom na to da je prvi meč i da je protivnik ekstremno kvalitetan. Teško je reći koji su naši dometi u Evroligi. Sigurno je da nas očekuje još dosta mečeva”, istakao je trener crveno-belih koji je potom upitan da prokomentariše zašto Ognjen Kuzmić nije igrao u završnici meča:
”Kuzmić je odigrao odličan meč i birao je prava rešenja. Već u pripremnu periodu je pokazao da se odlično uklapa. Bio je sjajan, ali smo mi i sa pet igrača na terenu imali dobru priliku da rešimo meč. Nismo uspeli, ali stičemo iskustvo kao neki novi tim. Videćemo kakvi su dometi u ovom sastavu. Ne znam koliko ih je mislilo pre mesec dana da ćemo igrati protiv ovakve Darušafake egal završnicu sa ovakvim sastavom.”, zastao je na kratko Dejan Radonjić i zatim dodao:
”Nema puno prostora da se pati, a tek ga neće biti. Naravno da mi je žao što nismo pobedili ovako velikog protivnika koji je kandidat za vrh Evrolige, ali polako… Savladaćemo nekog drugog”, istakao je on. Usledilo je pitanje da li su crveno-beli verovali u pobedu:
”Mi smo od 15. avgusta startovali sa velikom verom. Tako smo nastupili i večeras sa verom da ćemo pobediti. Nismo uspeli, ali ponavljam ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili”, zaključio je Radonjić.
Скочи на траку са алаткама