Кошарка Кошарка/Вести

RADONjIĆ: SPREMNI SMO ZA START

Izvor: SD Crvena zvezda

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić održao konferenciju za medije pred početak 17. izdanja Evrolige i prvog u novom formatu sa 16 klubova.

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ekipu Darušafake Doguš u premijeri 17. izdanja Evrolige, i prvoj utakmici koju će šampion Srbije i ABA lige odigrati u ove godine izuzetno jakom takmičenju.

Pred dolazak turske ekipe,koja će u Beograd doputovati u sredu uveče i odraditi jedini trening u četvrtak na dan utakmice, pred novinare je izašao trener crveno-belih Dejan Radonjić i izneo svoja očekivanja pred dolazak skupog i na prvom mestu izuzetno kvalitetnog tima iz Istanbula.

– Već smo mnogo toga rekli o onome šta nas očekuje u takmičenju koje se prvi put igra u ovom sitemu. Danas pričamo o istorijskom formatu, o ogromnoj koncetraciji kvaliteta i onome što je urađeno između dve sezone. Lako je analizirati klub koji je za jako kratko vreme od druge lige došao do borbe za Fajnal for. Napravili su dosta promena, pre svega dovođenjem Blata, ali i velikog broja kvalitetnih igrača. Svima su pokazali da su stvarno tim koji ima kvalitet i koji će to tokom sezone to i pokazati. Smatram da su značajno kvalitetniji nego prošle sezone, bez poraza su bili u pripremnom periodu, startovali dobro protiv Tofaša. Apsolutno smo svesni šta nas čeka – rekao je Radonjić.

Crveno-beli su započeli takmičenje u ABA ligi sa 4 pobede, ali sada stiže prvi protivnik u Evroligi koje je po opštim ocenama sa koncentracijom kvaliteta u 16 klubova nikada jača.

– Potrebno je biti realan, ne samo protiv Darušafake, već zbog svega što nas čeka. U dobrom smo ambijentu, radnoj atmosferi, odličnom startu sezone, ali sad se prelazi na jedan drugi nivo. Objektivno je Darušafaka favorit. Svesni smo da možemo, bez obzira na odnos snaga, da damo sve od sebe i uz podršku naših navijača prevaziđemo svoje mogućnosti i dođemo do pobede. Imamo pravo da se nadamo da možemo da dođemo do pobede. Zdravstveno stanje je dobro, motivacija je tu – sve je onako kako se i očekivalo.

Trener crveno-belih je pozvao navijače da ispune dvoranu do poslednjeg mesta i atmosferom koja je prethodnih godina bila jedinstvena na parketima Evrolige, pruže podršku igračima, koje čeka protivnik, koji je bez poraza u pripremnom periodu i na startu turske lige.

Prodaja karata za utakmicu Crvena zvezda mts – Darušafaka Doguš počela je u sredu od 10 časova na svim prodajnim mestima Eventima i trajaće do četvrtka do početka utakmice koja startuje u 21 sat.

Скочи на траку са алаткама