Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

PORAZ U KRALjEVU

Izvor: SD Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde poražene su u Kraljevu, od istoimene ekipe 54-48, u okviru 2.kola ŽKLS. U Zvezdinim redovima najefikasnije su bile Bogićević, Bojović i Đoršević sa po 10 poena.

Pred oko 300 gledalaca u kraljevačkoj Hali sportova ekipa Dragana Vukovića doživela je prvi poraz u ŽKLS ove sezone. Od samog starta Zvezda nije bile u svom ritmu. Prve poene na meču je na isteku drugog minuta igre postigla Jelena Ćirić, jedine na utakmice, a zatim su Kraljevanke serijom došle do prednosti, koju su zadržale do odlaska na odmor.

Druga četvrtina je bila neefikasna, Kraljevo je dugo imalo prednost od 5 poena, ali sredinom treće četvrtine Crvena zvezda mini serijom 6-0 preko kapitena Aleksandre Katanić i Nevene Naumčev i došla do prednosti nakon startnog vođstva. Kraljevo je uzvratilo serijom, u dva navrata je imalo pet poena prednosti ali je Zvezda preko Mine Đorđević u poslednjima sekundama postigla poene za rezulatski egal pred poslednju četvrtinu.

Iako se očekivala neizvesna završnica crveno-bele su poklekle. Kraljevo je novom serijom poena koju je trojkom započela Tamara Bajić za 45-42, došlo do ubedivih 54-44 u 39.minutu, a Zvezda je uspela do kraja samo da ublaži poraz.

Nije Zvezdi mnogo toga polazilo za rukom na ovom meču. Veoma loš šut za tri poena (1/19), uz 19 napada više. Kraljevo je bilo dosta bolje u šutu tri poena (7/19), uz 30 skokova, pet više od crveno-belih.

Najefikasnija na meču bila je igračica Kraljeva, Rajić sa 14 poena. Obe ekipe nakon dve odigrane utakmice imaju polovičan učinak.

U narednom kolu, Crvena zvezda igra prvi meč na svom parketu ove sezone, protiv ekipe Vrbas Medela, u dvorani u Železniku, subota 19 časova.

Crvena zvezda: Naumčev 9 (4sk 4ukl), Prlja (2sk 2as), Bogićević 10 (4sk), I.Katanić, A.Katanić 7 (5sk), Ćirić 2, Đokić, Mišeljić, Zukanović, Tešić, Bojović 10 (3sk), Đorđević 10 (4sk 3ukl). Trener: Dragan Vuković

Скочи на траку са алаткама