Рукомет Рукомет/Вести

Kljajić brži od sirene, Zvezdi pripao derbi!

Izvor: RK Crvena zvezda

82. rukometni „večiti derbi“ pripao je Crvenoj zvezdi! Crveno-beli su golom Alekse Kljajića 10 sekundi pre kraja utakmice savladali Partizan na Banjici 34:33 i sačuvali prvo mesto!

Derbi kao nekada, sa navijačima na obe strane, uzbudljivom završnicom. Velika borba, preokret Zvezde i na kraju pobeda u poslednjim sekundama, koju je potvrdio Zlatanović u poslednjem napadu na utakmici odbranom nakon šuta Milenkovića uz zvuk sirene.

Crvena zvezda je furiozno, odlično otvorila meč, povela 3:0, zatim i 5:1, ali je usledio pad, period bez gola od 9 minuta i serija Partizana 6:0. Partizan je održavao prednost do finiša poluvremena, kada je Zvezda golovima Andrejevića i Šotića uspela da mini serijom na predah ode sa golom prednosti.

U drugom poluvremenu, rezultatska klackalica, Zvezda je vodila dp 40.minuta, ali je Partizan smogao snage da preokrene i da u 46.minutu povede i sa četiri gola prednosti – 25:21! Tada na scenu stupa Milan Ćorović i Zvezdino iskustvo. Četiri gola Ćorovića za izjednačenje i rezultatski egal pred sam finiš utakmice.

Zvezda je povela golom Šotića u 57.minutu, a Partizan u poslednji minut ušao sa 33:33, golom Milenkovića. Nenad Peruničić uzima poslednji tajm-aut, deli pobedničke savete, a Ćorović na crti proigrava kapitena Babića koji je fauliran, i Zvezda ima napad sa igračem više. Odigran je višak na krilu, lopta dolazi do Kljajića, koji pogađa za pobedu!

Partizan je sa igračem manje imao poslednji napad i 10 sekundi, Milenković je pokušao sa šest metara na levom beku, ali Zlatanović brani i Zvezda slavi četvrti uzastopni trijumf!

Crvena zvezda je trijumfovala u „večitom derbiju“ nakon tri meča posta, i ostvarila 33 pobedu u dosadašnja 82 duela.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Milan Ćorović sa 7 golova, Šotić je postigao 6, Mošić 5. Najefikasniji na meču je bio Perović iz Partizana sa 9 golova.

Zahvaljujemo se našim navijačima na velikoj podršci, koja nam je dala snagu da pobedimo u derbiju.

Na tabeli, Zvezda je prva, sa skorom od 5 pobeda i jednim remijem, 11 bodova. U narednom kolu, u Šumice dolazi poslednjeplasirani Jugović iz Kaća, koji je jedini tim bez pobede u šampionatu.

Partizan – Crvena zvezda 33:34 (12:13)
Beograd – Dvorana: Banjica. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mošorinski i Pandžić (Novi Sad). Sedmerci: Partizan 2 (2), Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Partizan 8, Crvena zvezda 2 minuta.
PARTIZAN: Jokić 3, Živković 6 (2), Perović 9, Milenković 6, Pavlović, Ilić (6 odbrana, 1 sedmerac), Pižurica, Đuričić, Peruničić, Trnavac (1 odbrana), Stevanović, Ivanović 1, Kukić 6, Mršulja 2. Trener: Nenad Maksić.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 6, Pavlović 1, Mošić 5, Ćorović 7, Prodanović 1, Andrejević 2, Gačević, Ljubojević, Ljubenović, Šćepanović 2, Zlatanović (12 odbrana), Matičić 2 (2), D. Babić 4, Kljajić 3, Leovac, A. Babić 1. Trener: Nenad Peruničić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама