Остали спортови

REKORDNO NA TATAMIJU EVROPSKOG DžUDO KUPA „SRBIJA OPENA“

Izvor: SD Crvena zvezda

Rekordan broj takmičara na 9. Evropskom seniorskom džudo kupu „Srbija openu“ . U Beogradu u Sportskom centru Šumice, ove sezone nademtaće se džudisti iz 30 država, njih 405 takmičara, čega su 275 seniori i 130 seniorki, što je apsolutni rekord kada su u pitanju Evropski džudo kupovi.

Predstavnicima medija u Zvezdinom pres centru obratili su se Stojan Vujko predsednik DžK Crvena zvezda, Pavel Jasenovski sportski direktor EDžU, Oleksandr Nagibin, direktor marketinga EDžU i Andrija Đurišić, selektor seniorske reprezentacije Srbije.

– Posle uspešne Nedelje džudoa Zvezdinog džudo festivala, imam čast da najavim da će sutra u Sportskom centru Šumice od 10 sati početi takmičenje na Devetom „Srbija openu“, Evropskom džudo kupu. Istakao bih da imamo rekordan broj prijavljenih takmičara. Organizacija ovog takmičenja je zaista veliki i odgovoran posao. Zato bih se zahvalio mom timu na velikom trudu i angažovanju. Uveren sam će i ovo takmičenje opet imati visoke ocene i vrhunske rezultate. Da je ovo značajno takmičenje pokazuje i činjenica da su velika imena iz sveta džudoa danas sa nama na konferenciji za medije. Iskoristio bih ovu priliku da vas sve pozovem još jednom da ovog vikenda uživaju u vrhunskom džudo i da dođu u subotu i nedelju u Sportski centar Šumice -istakao je Stojan Vujko predsednik DžK Crvena zvezda.

Pavel Jasenovski, sportski direktor EDžU predstavnicima medija ekskluzivno je objavio vest da od sledeće sezone Evropski džudo kup prelazi u rang takmičenja koji se boduju za Olimpijske igre.

– Drago mi je da mogu da vas na ovoj konferenciji za medije obradujem lepim vestima a to je da će u sledećem olimpijskom ciklusu Evropski džudo kup „Srbija open“ prerasti u Evropski open odnosno takmičenje na kome će džudisti sakupljati bodove za Olimpijske igre. Zapravo turnir u okviru olimpijskih kvalifikacija. Zahvaljujem se Ivanu Todorovu, predsedniku Džudo saveza Srbije na odličnom radu i vrhunskim rezultatima. To govori i činjenica da je Evropski kup bio svrstan u 12 najbolje organizovanih takmičenja – istakao je Pavel Jasenovski sportski direktor Evropske džudo unije.

Od organizatora Evropskog džudo kupa u ove godine se očekuje da ispune visoke standarde koje su postavili u dosadašnjem periodu organizacije.

– Izuzetno mi je drago da sam opet ovde u Beogradu i da svake sezone imamo napredak. O tome najbolje govori činjenica da je Evropski seniorski kup od sledeće godine takmičenje u okviru kontinental open nadmetanja. To je rezultat velikog rada čitavog tima . Veliko priznanje Džudo klubu Crvena zvezda kao i za predsednika Stojana Vujka. Ujedno ovo najbolje govori koliko radite na popularizaciji našeg sporta. Ne samo kada je u pitanju organizacija takmičenja već razvoj džudoa u Srbiji. Sve pohvale i komplimenti zato idu na adresu mog velikog prijatelja, predsednika Džudo saveza Srbije, Ivana Todorova-istakao je Oleksandr NAgibin, marketing direktor EDžU.

Od domaćina se očekuje da rezultate potvrdi i kada su u pitanju takmičarska dostignuća.

– Reprezentacija Srbije izaći će u najjačem sastavu u ovom trenutku. Bićemo i najbrojniji tim sa 51 reprezentativcem. Do sada imamo prijavljenih preko 405 takmičara iz 30 država od čega 275 muškaraca i 130 devojaka što je više nego odlično. Možemo da očekujemo vrhunski džudo u Šumicama a takođe i odlične rezultate od naših takmičara. Najviše očekujemo od naših takmičara Bojana Došena koji je ostvario plasman na peto mesto na dva velika međunarodna takmičenja ali i od Žarka Ćuluma koji je ostvario vrhunski rezultat na međunarodnoj sceni kada je u pitanju juniorska konkurencija – istakao je Andrija Đurišić, selektor reprezentacije Srbije.

Ulaz na Evropski džudo kup „Srbija open“ tokom dva takmičarska dana subotu i nedelju 8 i 9 oktobra je slobodan. Takmičenja (eliminacije) će početi od 9 časova dok je svečano otvaranje zakazano za 16 sati.

Скочи на траку са алаткама