Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

PORAZ U PODGORICI OD BUDUĆNOSTI

Izvor: SD Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde poražene su u premijernom meču WABA lige od aktuelnog šampiona, Budućnosti 76-61, u Podgorici.

Dobar otpor su pružile crveno-bele protiv kvalitetnog i iskusnijeg rivala u pojedinim delovima meča.

Budućnost je otvorila utakmicu poenima najboljih, Irene Matović i Božice Mujović, a Zvezda uzvratila preko tandema Đorđević – Bogićević. Tokom većeg dela prvog perioda igre vodila se ravnopravna borba, ali je aktuelni šampion regiona zahvaljujući veoma raspoloženoj Ireni Matović uspeo da se odvoji, što su potvrdile Babić i završnim poenima Pejović. Matović je bila dvocifrena već u prvoj četvrtini.

Mnogo iskusnija ekipa Budućnosti je znala kako da održava prednost i kontrolu meča, velike probleme pravila je i Marina Pejović pod košem. Ulaskom Ivane Katanić i Jelene Ćirić, uz pomoć Marije Prlje, naš tim je uspeo da smanji razliku ispod deset poena minusa, ali je nesmotrenost odbrane u ključnim trenucima Budućnost uspela da iskoristi i da mini serijom ode na poluvreme sa plus 12, 44-32.

Razliku u prvom poluvremenu je pravila je i prednost domaćina u skokovima: Budućnost 20( 7/13), Crvena zvezda 12 (4/8), kao i loše izdanje crveno-belih u šutu za tri poena – 2/9. Problem je predstavljao je tri lične greške Marije Prlje.

U trećoj četvrtini je odlučen pobednik. Budućnost je napravila veliku razliku i igrala odlično u odbrani, dozvolila Zvezdi samo 9 poena, i pred poslednji period imala prednost od 23 poena, koju je održavala do poslednjeg minuta, a u samom finišu Zvezda je uspela da smanji razliku Budućnosti.

Nije bilo rešenja za Irenu Matović, koja je zabeležila 19 poena, uz 10 skokova i vodila svoj tim do prve pobede.

Naš tim se okreće narednoj utakmici, u kojoj će gostovati ekipi Atlete iz Celja.

Budućnost Bemaks – Crvena zvezda 76-61 (27-13, 17-19, 20-9, 12-20)

Podgorica. Hala: Sportski i kulturni centar Univerziteta Crne Gore
Gledalaca: 400
Sudije: Živaljević, Mjeda, Bajramović

Budućnost: Tomašević 2, Pejović 10, Babić 8, Radović, Topuzović 2, Matović 19, Mujović 16, Jakšić 2, Lazarević 2, Mugoša, Stjepanović 4, Kapor 11. Trener: Goran Bošković

Crvena zvezda: Naumčev 6, Prlja 11, Bogićević 2, I.Katanić 6, A.Katanić 3, Ćirić 5, Đokić 2, Zukanović 2, Tešić 2, Bojović 11, Čubra 2, Đorđević 9. Trener: Dragan Vuković

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама