Кошарка Кошарка/Женска кошарка

Nataša Kovačević: Zvezdin grb nas obavezuje na uspehe

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

KKŽ Crvena zvezda je održala pres-konferenciju uoči početka nove sezone u regionalnoj WABA ligi u kojoj prvi meč igra 6. oktobra (19 č) u Podgorici, protiv branioca trofeja Budućnosti Bemax. Svoja očekivanja od te utakmice i nove sezone izneli su nova predsednica kluba Nataša Kovačević, trener Dragan Vuković i kapiten Aleksandra Katanić.

Nataša Kovačević (22 god) igrala je u protekloj sezoni za Crvenu zvezdu i učestvovala u osvajanju Kupa Srbije i plasmanu u finale domaćeg prvenstva, a pre mesec dana postala je najmlađi predsednik u istoriji kluba i jedna od najmlađih ličnost na čelu jednog kluba u svim sportovima u Evropi.

– U prilici sam da budem prva među jednakima u našem najtrofejnijem ženskom košarkaškom klubu. Kada su u pitanju ambicije, Zvezda uvek očekuje najviše. Naš grb nas obavezuje na to. Prošle godine smo osvojili jedan trofej – domaći Kup, a u narednoj želimo da odemo i korak dalje – rekla je Nataša Kovačević i nastavila:

– Takmičenje u regionalnoj WABA ligi je sasvim novo iskustvo za naše devojke kojima će to biti veliko iskustvo i prilika da napreduju. Crvena zvezda u svom prvom timu ima osam mladih i juniorskih reprezentativki koje predstavljaju budućnost naše košarke.

Na pitanje da li su njene godine (22) mana ili prednost za funkciju na kojoj se trenutno nalazi, Nataša Kovačević je odgovorila:

– Možda neki od vas s razlogom sumnjaju, međutim, ja smatram da moja mladost nije mana, jer mladost podrazumeva i hrabrost da sanjate velike snove. A moj san je Zvezda i to uspešna Zvezda. Žarko želim da Zvezda kao institucija bude jaka kao što je nekada bila, a imamo dobar primer našeg muškog tima koji je u evropskoj eliti.

Trener Dragan Vuković je zahvalio upravi Crvene zvezde na čelu s Natašom Kovačević na tome što su obezbedili dobre uslove ekipi uoči početka sezone i što nema egzistencionalnih problema kao u prethodnom periodu.

– U novoj sezoni igraćemo u dve lige, domaćoj i WABA koja će nam poslužiti da naše igračice očvrsnu i steknu iskustvo koje im nedostaje. Regionalna liga je neka vrsta prelaza ka evrokupovima koji bi trebalo da budu naš cilj u nekom narednom periodu. Nemamo veliko iskustvo, ali imamo veliki talenat i energiju. Cilj u WABA ligi je da se probijemo u drugi krug i obezbedimo novih osam utakmica, a posle toga je sve moguće, jer pokazalo se da mlade ekipe rastu tokom sezone i da mogu mnogo više da postignu nego što je to možda izgledalo na startu. Što se tiče domaće sezone, nema više dominantnog „Koraća“, već će nekoliko timova, među kojima i Crvena zvezda, konkurisati za trofej.

Kapiten Aleksandra Katanić je istakla da je Budućnost favorit na otvaranju sezone, ali da Crvena zvezda ne ide u Podgoricu sa belom zastavom.

– Budućnost je kao šampion regionalne lige favorit i najjači mogući protivnik, tim pre što igramo u gostima, ali je njena ekipa i najveći mogući izazov. Jesmo mlad tim, ali nismo neiskusne. Prošle godine smo osvojile domaći Kup a sada želimo da osvojimo i nešto više.

Скочи на траку са алаткама