Фудбал Фудбал/Вести

Božović: Tim za Javor još neizvestan

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U dobrom raspoloženju, nakon povratka na prvo mesto na tabeli, fudbaleri  Crvene zvezde dočekuju 11. kolo Superlige. Crveno-beli gostuju Javoru u Ivanjici u nedelju, 2. oktobra, od 17 časova.

540-bozovic-gfdg.jpg

Šef stručnog štaba Miodrag Božović ne sumnja u uspeh svog tima na ovom meču.

– Igramo sa ekipom koja je uvek dobro motivisana protiv Zvezde. Imaju tri vrlo iskusna igrača – Milovića, Stojakovića i Đogatovića, tri prekaljena vuka koja znaju kako se igra na rezultat. Uz to imaju i dobra pojačanja koja su došla ovog leta i sigurno nam neće biti lako. Mi smo bolja ekipa, ali to moramo da pokažemo na terenu, po ko zna koji put. Nema minulog rada u fudbalu, ponovo moramo da dokažemo da smo bolji i da osvojimo nova tri boda – rekao je Božović.

Novinare je zanimalo koliko će na igru crveno-belih uticati stanje i dimenzije terena u Ivanjici.

– Problem nam je kad god da igramo protiv ekipe koja se protiv nas zatvori i brani svih 90 minuta. Ne samo mi, vidite da i velike evropske ekipe, kada se sastanu sa takvim timovima, teško postižu golove. Javor ima fizički dosta jaku ekipu, visoke igrače i njima odgovara teren manjih dimenzija, kakav je u Ivanjici. Ipak, ne želimo da se opterećujemo time, dobar igrač se dobro snađe na svakom terenu.

Iskusni stručnjak ističe da svi igrači moraju da budu u službi reprezentacije i da neće biti problema sa sastavom tima zbog odustva petorice prvotimaca.

– Još uvek nisam siguran za sastav, nisu nam se vratili iz Katara igrači koji su bili sa reprezentacijom. Moraću da vidim kako se oni osećaju. Njihovo odsustvo nam nije poremetilo planove, velika nam je čast da je iz naše ekipe bilo pet igrača koji su nastupali za reprezentaciju Srbije. Imamo mogućnosti za rotaciju, ima igrača u timu koji mogu da ih zamene tako da se ne žalimo. Od fudbalera koji su u Beogradu samo Orlandić ima problem sa povredom zgloba.

Dobri rezultati donose i sve bolje raspoloženje u ekipi Miodraga Božovića.

– Atmosfera se popravila posle pobede nad Vojvodinom, ali moramo da nastavimo sa dobrim igrama i pobedama da bismo mogli da kažemo da je atmosfera onakva kakva je bila prošle sezone. Siguran sam da mojim igračima ne nedostaje motivacije. Ovo je Crvena zvezda i ovde ne treba veća motivacija od imena kluba.

Crvena zvezda ove sezone postigla je 30 golova u prvih deset kola, dok je prošle godine taj broj iznosio 25.

– Nisam pratio taj podatak i raduje me što smo tako efikasni. Mislim da je na tako dobar broj postignutih golova presudno uticao individualni kvalitet igrača – zaključio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама