Fudbal Fudbal/Vesti

Ruiz – Zvezda ima odličan tim

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Jedan od igrača koji je ove sezone zabeležio najviše nastupa u crveno-belom dresu je Džon Ruiz. Kostarikanac iz meča u meč opravdava epitet velikog pojačanja sa kojim je ovog leta došao u klub iz Ljutice Bogdana.

540-ruiz-gds.jpg

– Zadovoljan sam igrom celog tima u poslednjoj utakmici. Ovo je odlična ekipa, Zvezda je najveći klub u ovom delu Evrope i ništa manje ne može da se očekuje od nas. Veliki podstrek mi je i to što pružam sve bolje partije. Malo pomalo, kroz treninge i utakmice, dolazim do najbolje verzije sebe i drago mi je da sam u mogućnosti da pomognem ekipi na terenu – rekao je krilni napadač.

Gust raspored na početku sezone prestavljao je opterećenje za mnoge igrače.

– Posle sezone koju sam proveo u Ukrajini imao sam veliku pauzu, i dve nedelje na pripremama mi nisu bile dovoljne da se u potpunosti spremim za novu sezonu. Ranije bih dostigao dobru formu da nismo ovoliko često igrali utakmice, uglavnom svake srede i subote. To je predstavljalo veliko opterećenje za igrače, posebno na samom početku sezone. Sada se cela ekipa oseća bolje fizički, spremniji smo i sve polako dolazi na svoje mesto.

Pre dolaska u Srbiju Kostarikanac nije znao šta može da očekuje u našoj zemlji.

– Pre nego što sam stigao u Srbiju nisam ovako zamišljao stadione i celokupnu infrastrukturu u domaćoj ligi, ali timovi su dobri, borbeni i tim aspektom sam veoma zadovoljan. Lepota fudbala je u tome što je svuda isti, u kakvim god uslovima da se igra – poručio je Ruiz.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama