Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: “Iskoristili smo turnir na pravi način”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts vratili se u Beograd sa Krita. Trener Dejan Radonjić govorio o turniru u Grčkoj, i predstojećoj utakmici na startu ABA lige protiv ove godine kvalitetnog MZT-a.
Košarkaši Crvene zvezde mts vratili su se u ponedeljak oko 11 časova iz Grčke, gde su na izuzetno jakom turniru na Kritu, zauzeli treće mesto u konkurenciji sa Anadolu EFES-om, Olimpijakosom i Hapoelom iz Jerusalima.
Crveno-beli su najjaču proveru okončali porazom od Olimpijakosa i pobedom nad ove godine izuzetno ambicioznim timom iz Jerusalima.
Po povratku iz Grčke, trener crveno-belih Dejan Radonjić bio je zadovoljan celokupnom slikom koju mu su dale utakmice u dvorani “Iraklion Arena” na Kritu:
” Turnir na Kritu bio je izuzetno značajan za nas, imali sme dve vrlo ake utakmice i provere protiv vrlo kvalitetnih timova. Te utakmice dale su mi uvid i u dobre i u loše stvari. Međutim, najvažnije od svega je da smo iskoristili ovaj turnir na najbolji mogući način u sklopu naših priprema, i da nakon ovih utakmica svakako spremniji dočekujemo početak sezone i utakmicu sa MZT-om u petak” rekao je po dolasku u Beograd prvi trener crveno-belih.
Sezona počinje već u petak, ekipa Crvene zvezde mts će u samo 9 dana imati 4 izuzetno teške utakmice. Prvi ispit je protiv ove sezone vrlo dobre keipe MZT-a koja je formirala respektabilan sastav sa četvoricom Amerikanaca, iskusnim Lalićem i makedonskim reprezentativcima, među kojima je i naturalizovani Džeremaja Mesi, nekadašnji igrač Reala:
“MZT je klub koji se ponašao vrlo ambiciozno u prelaznom roku i napravio vrlo kvalitetan sastav koji će i u Evrokupu, a posebno ABA ligi igrati značajnu ulogu i boriti se za vrh tabele. Očekuje nas dobar, iskusan takmičarski tim, i to odmah na startu ABA lige”.
Utakmica Crvena zvezda mts – MZT Skoplje igra se u petak od 19 časova, a klub poziva sve navijače da dođu na premijeru i pruže snažnu podršku braniocu trofeja.

 

Скочи на траку са алаткама