Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda pobedom završila pripreme!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

U poslednjem pripremnom meču pred start sezone, košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Hapoel iz Jerusalima rezultatom 67:59 (15:19, 19:16, 11:12, 22:11) i tako zauzeli treće mesto na turniru u Grčkoj.
Dve jake provere imali su crveno-beli na kvalitetnom turniru na Kritu, pred start sezone, koji je zakazan za 30. septembar. U drugom meču u “Iraklion areni”, izabranici Dejana Radonjića bili su bolji od izraelskog Hapoela rezultatom 67:59 (15:19, 19:16, 11:12, 22:11). U redovima Zvezde, najefikasniji bio je Milko Bjelica sa 21 poenom, dok je kapiten Mitrović dodao 11.
Izuzetno kvalitetan tim iz Jerusalima, predvođen NBA superstarom Amareom Stodemajerom i bivšim igračem Zvezde, Tarenskom Kinzijem, bolje je otvorio susret na Kritu, i posle prvih 10 minuta imao prednost 19:15. Dvocifrenu prednost imao je Hapoel u nastavku, ali je srpski šampion bolje odigrao završnicu poluvremena i uspeo da smanji zaostatak na 35:34 posle prvih 20 minuta. Najbolji pojedinac bio je Bjelica sa 14 poena. U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika na terenu. Zaigrali su odlično na obe strane terena košarkaši Zvezde, počeli da pogađaju otvorene šuteve i uz odličnu defanzivnu igru u poslednjoj četvrtini stigli do trijumfa 67:59 protiv itekako kvalitetnog sastava iz Jerusalima.
To je ujedno bila i poslednja provera košarkaša Crvene zvezde mts koje start takmičenja u ABA ligi očekuje 30. septembra u dvorani “Aleksandar Nikolić” protiv ekipe MZT-a iz Skoplja.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama