Осврт форумаша Форум

Osvrt na fk – igru, trenera, navijače

Autor: www.forum.czbgtv.com, Nešo

Naša igra još od početka godine ne liči ni na šta. Ja sam do utakmice sa Maltom mislio da postoji neki plan, neka ideja, da će uskoro krenuti bolja i smislenija igra.. čak me još više u tom razmišljanju usmjerilo ono drugo poluvrijeme na Malti kada je izgledalo da smo dodali gas i riješili utakmicu. Međutim…Mi samo sticajem okolnosti nismo ispali već u tom kolu. Ali neke nelogičnosti ili greške iz te utakmice nastavljene su i u narednim.

Recimo, ideja za taktiku protiv Ludogoreca tamo se dobrim dijelom može i razumjeti. Ali samo sprovođenje iste na terenu ja ne mogu niti da razumijem niti da prihvatim. Čak ni izbor igrača.

Mi imamo najsporiji par centralnih ili zadnjih veznih igrača (nisam ja toliko verziran da znam te postavke u sitna crijevca) na svijetu: da li to bili Donald i Le Talek ili Poletanović sa Donaldom. Isti đavo. Na to dodaš da su iza njih Rendulić i Fibel. Garantujem da bi nam u narednih 10 utakmica onaj Brazilac dao makar još 8 puta isti gol kao u obje utakmice – slalom s centra i realizacija. Prosto, niko ne može da ga stigne da i ga faulirao sve dok ne dođe u onu zonu gdje se faul i ne smije praviti..
Taktika u Beogradu protiv njih je loše izabrana, očajno sprovedena u djelo i čak i nakon našeg vođstva je bilo očigledno da je samo pitanje vremena kad ćemo primiti gol. Iako smo došli do produžetka ja ne vjerujem da je više od 5% ljudi na stadionu vjerovalo u prolaz osim one uobičajene navijačke nade da će odnekud lopta ipak ući u njihovu mrežu.

Protiv Italijana smo odlično prošli. Tamo smo trebali primiti 8-10 golova a ovamo..mučno za gledanje.

Derbi – da se igralo dva dana i dvije noći maksimum koji smo mogli ostvariti je 0:0. Muka mi je i da pišem o onome.

Nelogični potezi oko dovođenja igrača, nelogični potezi oko prve postave, klupe, tribina.. Igrači na terenu izgledaju izuzetno loše i kao tim a većina i pojedinačno. Nikakav identitet kao tim nemamo, nismo prepoznatljivi ni po jednoj karakteristici. I ovo u domaćem prvenstvu mahom dobijamo na individualni kvalitet.

Najveće protivnike smo vratili iz mrtvih. Od njihovih već prežaljenih preskupih pojačanja napravismo heroje.

Šlag na tortu dolazi kada na sve dodamo izuzetno loš položaj našeg SD u medijima i (svjesno) iskrivljena slika o većini naših klubova u procesu koji traje godinama..

Navijači – originalni, vjerni, jaki na ulici, imaju svoju priču. Pomažu kome god treba, bore se za naš narod i nacionalne interese kao niko u okruženju. Ali – navijanje u smislu huka, skandiranja, zviždanja protivniku, haosa – to nažalost više ne stanuje kod nas. Zašto, kako – kao neko ko ide na zapad već godinama niti znam niti imam obraz da komentarišem. Možda je i ovo što sam napisao previše. Ako je iko u Evropi imao tu prednost domaćeg terena to smo mi. U poslednje vrijeme to ne izgleda tako..

Šta dalje? Nemam pojma, nešto se mora mjenjati. Trener, igrači, postave.. Ne znam. Treba nam neka nova svježina, polet, borba. I na terenu i oko njega.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама