Фудбал Фудбал/Вести

Miodrag Božović pred Vojvodinu

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Ovog vikenda ekipu Miodraga Božovića očekuje borba za povratak na prvo mesto na tabeli. Crveno-beli na svom terenu dočekuju Vojvodinu u nedelju, 25. septembra, sa početkom od 19 časova.

540-bozovic-fsgf.jpg

Šef stručnog štaba Miodrag Božović izneo je očekivanja pred ovaj meč.

– Vojvodina je trenutno lider našeg šapionata i ekipa koja se nalazi u dobroj formi. Imaju pozitivnu atmosferu, za razliku od nas kod kojih, posle eliminacije iz evropskih takmičenja i poraza u derbiju, raspoloženje nije na visokom nivou. Ipak, igramo na našem stadionu i nadam se da ćemo pred svojim navijačima uspeti da pobedimo i preuzmemo lidersku poziciju. Gledao sam njihove utakmice ove sezone, vrlo su disciplinovana ekipa. Mnogo jača strana im je defanziva, primili su samo četiri gola, izvanredno se brane. Pokušavaju preko igrača koji imaju brzinu, tu pre svega mislim na Paločevića, Trujića, Malbašića i naravno Melega koji ih snabdeva loptama, da postignu pogodak i uglavnom to dosta dobro rade. Ipak, nemojte sada da pravimo kao da igramo protiv Mančestera. Igramo protiv normalne ekipe, koja trenutno ima normalne rezultate. Može i da nas pobedi u nedelju, ali ne mogu sad da pričam kao da igramo protiv Reala ili Barselone. Svaka im čast na svemu što su uradili do sada, ali ima još dosta da se igra – rekao je Božović.

Prošle sezone Vojvodina je prekinula Zvezdin niz bez poraza.

– Kada bi ova utakmica rešavala pitanje prvaka lige mogli bismo da govorimo o pritisku, postoji samo takmičarski pritisak. Sve ćemo uraditi da pobedimo, ali ništa se ne rešava sutra. Ima i deljenja bodova na polovini prvenstva. Vojvodina ima odličnog trenera, Lalatovića cenim i kao trenera i kao čoveka. On je sigurno jedan od perspektivnijih i boljih trenera u srpskom šampionatu. Uspeo je da napravi sasvim solidan tim koji svima može da napravi problem. Sa neke strane nam i jesu dužni zbog tog prekinutog niza pobeda. Posle utakmice u Novom Sadu kao ekipa smo se nekako ispraznili jer nas je držao taj rekord. U svaku utakmicu smo ulazili sa željom da oborimo Benfikin rekord i posle meča sa Vojvodinom nam je ta šansa oduzeta. Nadam se da ćemo im se odužiti – poručio je iskusni strateg.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама