Фудбал Фудбал/Омладински погон

Sjajna priča iz omladinske škole

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda u svojoj bogatoj istoriji ima mnogo nezaboravnih trenutaka, ali i iza zidova stadiona „Rajko Mitić“ postoje razne legende i mitovi. Tako i Omladinska škola ima svoje neobične događaje, a neki od njih zaslužuju da budu obelodanjeni.

Glavni akteri ove priče su naša generacija pionira (godište 2002) i njihov glavni trener Igor Savić. Uvek je problem kako motivisati ekipu pred bitne mečeve, a da se ne ponavljaju iste floskule u svlačionici. Tako je i trener Savić pred bitan duel obećao igračima sledeće: „Ako danas date sve od sebe, bez obzira na krajnji rezultat, možete da tražite od mene šta god poželite. Svako od vas pojedinačno.“

I verovatno je odmah zažalio, jer je oduševljenje bilo ogromno, a misli naših 14-ogodišnjaka su verovatno istog trena pustili mašti na volju. Kolege su Saviću dobronamerno rekle da ima da se zaduži kad krene lista želja – na primer Ajfon 7 i slično, a igrača u ekipi ima 24. Ne znamo ko je kako spavao pred meč, da li zbog utakmice ili spiska želja.

I meč je odigran. Pobedila je Zvezda, kako to najčešće i biva.

Dan kasnije stigla je i lista želja. Da li je treneru drhtala ruka dok je uzimao dva papira A4 formata ispunjena gomilom rečenica ispisanih dečjim rukopisima na njima nikad nećemo znati.

I? Šta su želje?

Kao prvo, naša deca su pokazala da su svesna veličine kluba u kome igraju, da su i svojom igračkom ali i ljudskom veličinom apsolutno zasluženo deo najtrofejnijeg kluba Srbije.

A kao drugo, pročitajte sami listu želja. Ovaj klub je neuništiv, i nove generacije to znaju.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама