Фудбал Фудбал/Вести

LUKOVIĆ: NAJVIŠE VOLIM DA SAČUVAMO MREŽU

Izvor: SD Crvena zvezda

Tri gola u mreži ekipe ČSK-a obezbedila su Zvezdi plasman u osminu finala Kupa Srbije. Kapiten Aleksandar Luković efektnim udarcem upisao se u listu strelaca.

– Nije nam bilo lako, ovo je tip utakmice gde više možeš da izgubiš nego da dobiješ. ČSK se pokazao kao dobra ekipa, uostalom, zauzimaju drugo mesto na tabeli i nemaju poraz od starta sezone. Iako je rezultatski bilo ubedljivo, na terenu nije bilo tako lako. Ipak je na kraju presudio naš kvalitet i zasluženo smo prošli dalje – rekao je Luković.

Efektnim pogotkom iz slobodnog udarca Zvezdin kapiten popravio je utisak nakon penala.

– Nije mi promašeni penal poljuljao samopouzdanje, šutiraću ponovo kada mi se za to ukaže prilika. Ne plašim se preuzimanja odgovornosti. Drago mi je što sam popravio utisak golom iz slobodnog udarca, ali mnogo mi je važnije što je ekipa pobedila, mnogo nam to znači posle derbija.

Zvezdin kapiten mnogo više pažnje posvećuje igri u odbrani, nego postizanju golova.

– Vežbam slobodne udarce, ne nešto posebno, ali volim da ostanem posle treninga i šutiram. Drago mi je da je ovaj put urodilo plodom. Ne pretendujem na titulu najboljeg strelca ekipe, moj posao nije da dajem golove. Draže mi je kad sačuvamo svoju mrežu nego kad se upišem u listu strelaca. Kada odbrana odigra bez greške mnogo se više obradujem.

Crveno-bele ovog vikenda očekuje derbi sa ekipom Vojvodine.

– Vojvodina je odlična ekipa koja beleži dobre rezultate i imaju fantastičnog trenera. Lalatović je usadio svoj karakter ekipi, dosta dobro stoje na terenu, čvrsto, disciplinovani su tako da nam neće biti lako. Jako poštujem Vojvodinu, ali mi ćemo ići na pobedu i ne sumnjam u uspeh svoje ekipe – poručo je Zvezdin kapiten.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама