Остали спортови

Svečani prijem za Nemanju Majdova, dvostrukog evropskog šampiona

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Nemanja Majdov reprezentativac Srbije i uzdanica Crvene zvezde još jednom je ispisao zlatne stranice srpske sportske istorije. Povodom istorijskog uspeha Nemanje Majdova, osvajanja druge evropske zlatne medalje organizovan je svečani prijem u pres centru SD Crvena zvezda.

Mnogobrojne predstavnike sedme sile pozdravio je Ivan Bošnjak, predsednik Skupštine DžK Crvena zvezda.

– Velika mi je čast da u ime Džudo kluba Crvena zvezda čestitam našem šampionu Nemanji Majdovu na uspehu. Ovo je rezultat koji se ne ostvaruje lako. Iza ovakvih rezultata stoji ogroman timski rad kako Džudo kluba i svih njegovih članova. Uveren sam da ćemo sa ovakvim rezultatima nastaviti i u budućnosti – istakao je Ivan Bošnjak.

Nemanja Majdov, dvostruki juniorski šampion Evrope osvrnuo se na period koji je prethodio trijumfu na evropskoj smotri.

–Od šampionata Evrope 2014 kada sam takođe uzeo zlatnu medalju, imao sam povredu i bilo je pitanje da li ću nastaviti karijeru ili ne. Ono što me je najviše zadivilo je što sam imao podršku mog kluba, moje Crvene zvezde tokom tog teškog perioda. Drago mi je da sam ponovo ostvario istorijski uspeh i postao dvostruki prvak Evrope. To sam uradio za sve moje ljude, za Crvenu zvezdu. Zahvaljujem se porodici a naročito bih istakao podršku gospodina Ivana Todorova. Posebnu zahvalnost dugujem doktoru Aleksandru Jakovljeviću koji me je zalečio i izveo na pravi put. Naravno sve ovo uz pravo vođstvo mog oca i trenera Ljubiše Majdova. Ove medalje ne bi bilo bez mojih sparing partnera iz Džudo kluba Crvena zvezda i Randori- Crvena zvezda.

Šampionska titula, druga u riznici Nemanje Majdova samo je početak. Mladi Zvezdin as najavio je plan za naredne četiri godine.

– Moj cilj je Tokio 2020. i zlatna medalja. Sigurno ću dati maksimum i potrudiću se da obradujem sve naše Zvezdaše. Istakao bih da ovu medalju želim da posvetim mom drugu iz reprezentacije, Igoru Nurkiću, koji bije svoju šampionsku bitku do pobede – istakao je Nemanja Majdov.

Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda, nekada i sam trofejni džudo reprezentativac, nije krio zadovoljstvo postognutim uspehom.

– Čestitam Džudo klubu Crvena zvezda na izuzetnim rezultatima. Našem šampionu Nemanji Majdovu i Strahinji Bunčiću koji je bio na korak do medalje i ostvario plasman na peto mesto. Da podsetim, i on je bio prvak Evrope pre četiri godine. Istakao bih da Sportsko društvo Crvena zvezda ima velike ciljeve. U Sportskom društvu Crvena zvezda imamo motivisane sportiste i dobro organizovane klubove. Želeo bih da istaknem i ponovim da je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama bilo čak osam aktuelnih sportista Crvene zvezde. Košarkaši Stefan Jović, Marko Simonović i Vladimir Štimac, koji su osvojili srebrnu medalju, atletičari Milan Ristić i Tamara Salaški, stonoteniser Aleksandar Karakašević i strelci Zorana Arunović i Milenko Sebić.

O radu Džudo kluba Crvena zvezda Ivan Todorov nije krio reči hvale.

– Kako smo danas rekli na konferenciji Džudo kluba očekujem da nekoliko sportista Crvene zvezde izbori normu za Tokio i da nas obraduje sa jednom od medalja. Pre svega Nemanja Majdov, zatim Milica Nikolić prvakinja Evrope, Bunčić i svi ostali su kandidati za Olimpijske igre. Siguran sam da će nas obradovati sa jednom od medalja što je cilj svih nas. Želeo bih da čestitam Upravi Džudo kluba koja je stvorila odlične uslove. Ovo je prilika da kažem da se radi projekat hale koja će dobiti stalnu adresu i biti novi podsticaj za Džudo klub Crvena zvezda. Da podsetim, crveno beli džudisti su bili treći u Evropi ekipno pre dve godine a naša je želja da upravo ovaj projekat bude centar džudoa na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi – istakao je Todorov.

Ivan Todorov najavio je dva događaja koji će još jednom Beograd upisati u centar džudo sporta u regionu.

– Očekuje nas prvi džudo festival 1. oktobra, a deveti put bićemo domaćini Evropskom džudo kupu 8 i 9. oktobra u Beogradu. Očekujemo učešće takmičara iz više od 30 zemalja. Istakao bih da je ovo takmičenje na kome su i naši sportisti krenuli da se afirmišu a zatim su nastavili da donose medalje i sa drugih važnih međunarodnih takmičenja u okviru Evropske džudo unije i Svetske džudo federacije. Još jednom čestitam Džudo klubu Crvena zvezda što su napravili dobru atmosferu koja donosi sve bolje rezultate – zaključio je Ivan Todorov.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама