Фудбал Фудбал/Вести

Božović pred ČSK

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Pohod na osvajanje Kupa Srbije naši fudbaleri počinju sutra utakmicom protiv ČSK-a. Meč se igra u Čelarevu, 21. septembra, sa početkom od 16 časova.

540-bozov-konf-fsd.jpg

Šef stručnog štaba Miodrag Božović izneo je očekivanja pred ovaj duel.

– Normalno je da moramo da uradimo sve što je u našoj moći da pobedimo. Sećate se svi kako smo prošle godine ispali u jednoj vrlo ružnoj utakmici za nas. Ove godine je jedan od ciljeva da popravimo taj utisak i osvojimo Kup. Bila bi katastrofa da sutra izgubimo, ali u fudbalu je, kao i u životu, sve moguće. Nadam se da ćemo izaći kao pobednici i da ćemo uspeti da obradujemo navijače boljim nastupom u Kupu ove godine – rekao je Zvezdin trener.

Utisak novinara je da Zvezda igra sporije nego u prolećnom delu šampionata.

– U našem šampionatu ne može brže da se igra. Na sledećoj utakmici na Marakani pogledajte koliko golman zadržava loptu, koliko sudija svira prekršaja, priča sa igračima, zapisuje žute kartone. Takav je sistem ovde da brzo ne može da igra niko. Tačno je da spružamo slabije partije nego prošle sezone. Mislim da se jedna grupa igrača malo uspavala jer su bili zadovoljni, mislili su da mogu lako svakog da pobede. Upravo to nam se obilo o glavu i mislim da je ovaj poraz u večitom derbiju na neki način dobar, da se svi trgnemo.

Igračima neće nedostajati motiva da u Čelarevu pruže svoj maksimum i plasiraju se u osminu finala Kupa Srbije.

– U fudbalu nema minulog rada. Sutra kad dobijemo ČSK pričaće se samo o Vojvodini, posle toga o Javoru i tako dalje. Nema potrebe da posebno motivišem igrače, svi smo profesionalci, dobijamo novac za ovo što radimo i svako mora da odrađuje svoj posao maksimalno dobro. Ne sumnjam da će ekipa koja sutra dobije šansu da opravda očekivanja svih nas – poručio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама