Fudbal Fudbal/Vesti

Božović analizirao derbi

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Trener crveno-belih Miodrag Božović osvrnuo se na dešavanja na 152. večitom derbiju.

540-bozovic-fgssf.jpg

– Kažu da ako želiš da napraviš nešto u budućnosti moraš da zaboraviš prošlost. Znamo da nismo prikazali dobru igru u derbiju, nismo imali dubinu kao ni čoveka koji u napadu može da sačuva loptu i da mu se priključe ostali saigrači. Gubili smo lopte vrlo lako i posledica toga je da nismo napravili mnogo šansi, imali smo jalovu inicijativu u prvom poluvremenu, ali ništa konkretno. Upravo zato što nam je nedostajao čovek da zadrži loptu, da odigra pas na stranu, povratnu loptu. Sve lopte koje smo imali gubili smo oko šesnaesterca Partizana – rekao je iskusni strateg.

Dozvoljen broj stranaca u ekipi ograničio je Zvezdinom strategu igrački kadar pred derbi.

– Moja prva ideja bila je da Ruiz igra špica, a da Orlandić bude na klupi. Međutim, nismo smeli ni da krenemo bez rezervnog štopera. Što se tiče Kangine igre mislim da smo ga mnogo smirili, upozoravali smo ga da mora da bude pribran u derbiju, da ne sme da napravi nikakav problem jer lako može da bude isprovociran. Samo smo mu o tome govorili i izgleda da je podlegao toj priči pa se totalno umirio. Potpuno je pogrešno odigrao ovu utakmicu, ali dešavaju se takve stvari.

Kraj utakmice obeležio je nesportski potez – pomoćni trener Saša Petrović pogođen je kamenom sa tribine.

– Nisu oni gađali Sašu nego mene, samo što su neprecizni. Moraju još da vežbaju. Ne bih pridavao veliku pažnju tom incidentu zato što je od strane rukovodstva Partizana sve je bilo maksimalno korektno organizovano, dočekani smo i ispraćeni kako treba. Nije prvi put da se dešavaju incidenti sa navijačima, uvek kada igramo derbi na JNA gađaju nas, prošli put nam je proletela raketa. Očigledno se čeka da neko pogine da bi tunel približili da ne mogu da nas pogode. Prošli put je kapiten Luković pogođen mobilnim telefonom. To nije krivica ljudi iz rukovodstva Partizana, njima svaka čast, ali publiku niko ne može da zadrži – poručio je Božović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama