Остали спортови

Nemanja Majdov šampion Evrope po drugi put

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Nemanja Majdov (do 81 kg) još jednom je osvojio krov Evrope. Na Evropskom juniorskom prvenstvu u Malagi ostvario je zacrtani cilj. Ubedljivo, onako kako smo i navikli od najmlađeg člana šampionske porodice Majdov, pod stručnim vođstvom oca i trenera Ljubiše, još jednom se popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja. Za još jedno zlato oko vrata i himnu Bože pravde, Nemanja Majdov u velikom finalu pobedio je Portugalca Anrija Egutidzea.

Zvezdin prvotimac i reprezentativac Srbije Nemanja Majdov otvorio je učešće na Evropskom prvenstvu u Malagi pobedom nad Estoncem Germanom Duranom. Srpski a sada još jednom i evropski šampion iponom je pobedio i Nikitu Duinovsa iz Letonije u drugom kolu. Portugalac Žoao Martinjo (bronzani sa juniorskog EP 2015) nije uspeo da nađe rešenje za srpskog reprezentativca. Majdov baca Martinja na juko, što je bilo dovoljno da Portugalca eliminiše i izbori prolaz u polufinale. Odlični Italijan Kristijan Parlati nije mogao da se nosi sa Nemanjom koji je neprikosnoveno gazio ka finalu. Bacanja ocenjena vazarijem a zatim i iponom donela su mu još jedno finale posle one zlatne 2014 godine i EP u Bukureštu.

U duelu koji je odlučivao o šampionskoj titulu nije bilo kalkulacije a cilj je bio dobro poznat. Upravo tako je naš Nemanja Majdov ušao je i u ovaj meč sa Portugalcem Anrijem Egutidzeom. Nemanja Majdov još jednom je trijumfovao na radost svih Zvezdaša i ljubitelja našeg olimpijskog sporta. Iako minule godine zbog povrede nije mogao da brani zlato osvojeno 2014. veliki rad i posvećenost još jednom su dali rezultat. Nemanja Majdov zlatom osvojenim na EP za juniore u Malagi još jednom je potvrdio kvalitet i mesto u vrhu međunarodne takmičarske džudo scene.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама